Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het “Festival of Dreams” dit weekend. Het Beierse team zal in totaal elf voertuigen meenemen naar de Hockenheimring.

Dit raceweekend gaat voor Huber Racing de geschiedenis in. Het team zal niet alleen zijn debuut maken in de ADAC GT Masters, maar zal ook deelnemen aan de Porsche Carrera Cup Deutschland en de Benelux-editie van de merkbeker. Het team, onder leiding van Christoph Huber, zal in totaal elf Porsches inzetten op het traditionele circuit bij Mannheim.

In de ADAC GT Masters zal het team een gloednieuwe Porsche 911 GT3 R van de 992-generatie inzetten. Tim Zimmermann, die in 2020 het juniorenklassement in de “league of supersportcars” won en vorig jaar zijn eerste raceoverwinning in de serie vierde, zal de auto delen met de Nieuw-Zeelandse Porsche-kampioen Jaxon Evans.

ADAC GT Masters 2022
Tim Zimmermann

De ADAC GT Masters zullen in 2023 zes raceweekenden hebben. Naast de seizoensopener in Hockenheim zal het prestigieuze GT3-kampioenschap, nu in zijn 17e seizoen, ook deelnemen aan de Truck GP op de Nürburgring. De serie zal racen op de Norisring, Sachsenring, Red Bull Ring en de grote seizoensfinale in Hockenheim als onderdeel van het DTM-programma.

“Onze thuisrace gaan we vieren op de Norisring. We zijn daar in het verleden zeer competitief geweest. Niets leuker dan mensen op de volgepakte tribunes te zien juichen tijdens een race. Als daar in juli het DTM-weekend wordt gehouden, samen met de ADAC GT Masters, het wordt een absoluut hoogtepunt voor ons”, zegt teammanager Christoph Huber.

Naast het ADAC GT Masters-debuut, heeft Huber Racing van 9 tot 11 juni een druk programma op de Hockenheimring, aangezien zowel de Porsche Carrera Cup Deutschland als de Porsche Carrera Cup Benelux hun tweede raceweekend hebben op het grote Porsche-evenement. Terwijl het kampioenswinnende team van vorig jaar in de Carrera Cup Deutschland zeven auto’s zal inzetten in de nationale reeks, zullen drie Huber Racing-auto’s deelnemen aan de Benelux-editie. Na een moeilijke seizoensopener in Spa-Francorchamps, wil het team terugveren in Hockenheim en vechten voor topposities.

PCCB 2023 Porsche
Huber Racing – Porsche Carrera Cup Benelux 2023

“Ik wil mijn hele team bedanken voor hun harde en uitstekende werk. Zonder mijn medewerkers zou het voor ons niet mogelijk zijn om zo’n line-up in Hockenheim op te stellen. Het wordt zeker een veeleisend weekend voor ons, maar ik kijk al uit naar het weekend en ons debuut in de ADAC GT Masters”, besluit Christoph Huber.

Op het “Festival of Dreams” viert Porsche zijn 75e verjaardag in Hockenheim. Gratis festivaltickets voor de twee dagen zijn verkrijgbaar via de website www.festival-of-dreams.de. Naast spannende motorsport wordt de bezoeker aangetrokken door een uitgebreid programma. In de Dreamer Talks zullen bekende persoonlijkheden als Toni Garrn, Paul Ripke en Walter Röhrl hun dromen delen. In Tech-Talks zullen Porsche-specialisten fascinerende details over de sportwagens toelichten. Hoogtepunt op zaterdagavond is een exclusief concert van Alvaro Soler. Er zullen ook spectaculaire tentoonstellingen zijn van legendarische Porsche-voertuigen en succesvolle modellen uit de autosportwereld. De legendarische race van de 24 uur van Le Mans wordt ook uitgezonden via openbare vertoning in de paddock.

De twee races van de ADAC GT Masters uit Hockenheim worden op 10 en 11 juni om 13.00 uur verreden. Sport1 zendt de twee races live uit op FreeTV. De ADAC zal de races ook streamen op YouTube. De officiële stream op het videoplatform zal ook de races van de twee merkencups dekken.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!