Imola: Audi Sport verdedigt titel met 24 wagens in SRO-raceseries

Audi Sport customer racing is in 2022 opnieuw een van de belangrijkste merken in het pan-Europese GT-platform van promotor SRO (Stéphane Ratel Organization). Elf klantenteams met in totaal 24 raceauto’s van Audi Sport zullen strijden in de seizoensopener van de SRO-raceserie op het circuit van Imola van 1 t/m 3 april. Audi zal als titelverdediger strijden in de GT3-raceserie van de Fanatec GT World Challenge powered by AWS, evenals in de GT2 European Series en de GT4 European Series.

“We zijn erg blij dat onze klantenteams ernaar streven hun titels in alle drie de categorieën te verdedigen”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “In een zeer competitieve markt behoort Audi opnieuw tot de sterkste fabrikanten. Naast tien teams die ons in sommige gevallen al meer dan een decennium trouw zijn, verwelkomen we Boutsen Ginion uit België ook een nieuw klantenteam. Qua coureurs zijn ze goed gepositioneerd voor de vele categorieën binnen de raceserie. We zijn bijzonder verheugd dat meervoudig wereldkampioen motorrijden Valentino Rossi heeft gekozen voor WRT.” Rossi, die zal starten met de legendarische auto nummer 46, zal de cockpit delen met Audi Sport-teamgenoten Nico Müller en Frédéric Vervisch.

De Italiaan is een van de 15 coureurs die strijden voor Team WRT in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup. Het team heeft vijf Audi R8 LMS GT3-auto’s in de strijd. De Belgische ploeg won vorig jaar vijf titels in de Europa-brede raceserie. Deze wedstrijd bestaat uit een Endurance, een Sprint en een Algemeen klassement. In het seizoen 2022 doen niet minder dan twaalf Audi R8 LMS GT3-auto’s mee in een veld van negen merken – meer dan ooit tevoren en het hoogste aantal van een enkele fabrikant. Met Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche strijden negen sportwagenmerken tegen elkaar. Het Saintéloc Junior Team uit Frankrijk en de twee Duitse teams Attempto Racing en Tresor by Car Collection doen met elk twee Audi’s mee aan de 3-uur durende enduranceraces. Boutsen Ginion uit België bereidt voor het eerst een R8 LMS voor. Met Mattia Drudi, Christopher Haase, Dennis Marschall, Christopher Mies, Nico Müller, Patric Niederhauser, Kelvin van der Linde, Frédéric Vervisch, Markus Winkelhock en de kampioenen van vorig jaar Dries Vanthoor en Charles Weerts, levert Audi Sport elf coureurs aan de teams.

De coureurs in de categorieën GT2 en GT4 daarentegen zijn vooral piloten uit de privé. De krachtigste raceauto van Audi Sport met 470 kW (640 pk) wordt gedeeld door tien coureurs in de GT2 European Series, waarin maximaal zeven merken zijn vertegenwoordigd. Titelverdediger High Class Racing uit Denemarken rekent elk weekend op een nieuwe coureurscombinatie voor de twee races van 50 minuten. PK Carsport uit België, de runner-up van vorig jaar, en LP Racing uit Italië verdubbelen hun line-ups tot twee Audi R8 LMS GT2-auto’s elk.

In de GT4 European Series, die met 49 inschrijvingen razend populair is, verwelkomt Audi Sport opnieuw drie klantenteams uit Frankrijk. Audi neemt het op tegen de acht merken Alpine, Aston Martin, BMW, Chevrolet, McLaren, Mercedes-AMG, Porsche en Toyota. Twee races van 60 minuten per weekend met op productie gebaseerde modellen kenmerken deze wedstrijd. Saintéloc Racing zal drie Audi R8 LMS GT4-auto’s inzetten, waaronder één voor de verdediging van Pro-Am-kampioenen Grégory Guilvert/Fabien Michal. Team Fullmotorsport wil samen met Michael Blanchemain/Christophe Hamon ook een titel verdedigen voor Audi in de Am-categorie. Het raceteam heeft in totaal drie R8 LMS-auto’s in de Europese serie. Een enkele inzending van Team Speedcar rondt de line-up van Audi af.

Coureurs en teams in Imola

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup

#10 Boutsen Ginion, Adam Eteki/Benjamin Lessennes/Karim Ojjeh

#11 Tresor by Car Collection, Axel Blom/Lorenzo Patrese/Hugo Valente

#12 Tresor by Car Collection, Mattia Drudi/Christopher Haase/Luca Ghiotto

#25 Saintéloc Junior Team, Lucas Légeret/Christopher Mies/Patric Niederhauser

#26 Saintéloc Junior Team, César Gazeau/Nicolas Baert/Aurélien Panis

#30 Team WRT, Benjamin Goethe/Thomas Neubauer/Jean-Baptiste Simmenauer

#31 Team WRT, Finlay Hutchison/Diego Menchaca/Lewis Proctor

#32 Team WRT, Kelvin van der Linde/Dries Vanthoor/Charles Weerts

#33 Team WRT, Arnold Robin/Maxime Robin/Ryuichiro Tomita

#46 Team WRT, Nico Müller/Valentino Rossi/Frédéric Vervisch

#66 Attempto Racing, Alex Aka/Nicolas Schöll/Marius Zug

#99 Attempto Racing, Dennis Marschall/Juuso Puhakka/Markus Winkelhock

Fanatec GT2 Europese serie

#11 PK Carsport, Stienes Longin/Nicolas Saelens

#18 LP Racing, Michael Doppelmayer/Elia Erhart

#67 LP Racing, Henry Hassid

High Class Racing, Aurelijus Rusteika/Michael Vergers

#81 PK Carsport, Peter Guelinckx/Bert Longin

GT4 Europese serie

#3 Team Speedcar, Robert Consani/Benjamin Lariche

#14 Saintéloc Racing, Erwan Bastard/Roee Meyuhas

#21 Saintéloc Racing, Anthony Beltoise/Olivier Estèves

#26 Team Fullmotorsport, Benoît Lison/Cyril Saleilles

#42 Saintéloc Racing, Grégory Guilvert/Fabien Michal

#67 Team Fullmotorsport, Jeremie Lesoudier/Marc Lopez

#69 Team Fullmotorsport, Michael Blanchemain/Christophe Hamon

Bron: Audi Sport customer racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!