Imola: GetSpeed snelste tijdens pre-event testen

Het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS-seizoen 2022 is klaar om te beginnen nadat Mercedes-AMG Team GetSpeed de ​​pre-event testen heeft geleid in Imola. De Duitse ploeg voerde de timesheets aan met zijn Pro-auto dankzij een rondetijd van 1m40,816s door Steijn Schothorst. De Nederlander is dit seizoen terug in de serie na een afwezigheid van twee jaar, samen met Mercedes-AMG-fabriekscoureurs Maro Engel en Luca Stolz in de #2-machine.

De Britse ploeg JOTA was de op één na snelste met zijn McLaren, slechts 0,023 seconden verwijderd van de koploper. Mercedes-AMG Team Akkodis ASP werd derde en met slechts 0,057 seconden op verschil op de GetSpeed-auto, gevolgd door de #32 en #46 Audi-inzendingen van Team WRT.

Beechdean AMR voerde de nieuwe Gold Cup-klasse aan en eindigde de sessie als 13e overall met zijn #97 Aston Martin. De snelste Silver Cup-renner was Akkodis ASP als 14e overall met zijn #87 Mercedes-AMG. Pro-Am werd aangevoerd door een andere Mercedes-AMG-outfit terwijl SPS Automotive Performance het voortouw nam met zijn #20-machine.

Van de 52 auto’s die dit weekend meedoen, waren er 50 op de baan tijdens de pre-event test van woensdag. Omdat er voor donderdag geen activiteit op het circuit is gepland, hebben de teams nu de kans om de gegevens van gisteren te bekijken en hun uitrusting te verfijnen.

De bronzen proef start op vrijdag om 16:00 uur, op zaterdag gevolgd door de vrije training (09:00) en de pre-kwalificatie (14:05). De belangrijkste sessies vinden plaats op zondag met de kwalificatie om 09:00 uur en de seizoensopening van drie uur om 15:00 uur. De live-verslaggeving begint met de vrije training en gaat het hele weekend door via de socialemediakanalen van het kampioenschap.

Imola zal ook ondersteuning bieden van de Lamborghini Super Trofeo, Fanatec GT2 European Series en GT4 European Series, die allemaal hun seizoenen zullen lanceren op de Italiaanse locatie.

vrijdag 1 april
16:00 – 17:00: Bronzen Test

zaterdag 2 april
09:00 – 10:30: vrije training
14:05 – 15:35: Pre-kwalificatie
18:20 – 19:20: Fanatec Esports GT Pro Series-race

zondag 3 april
09:00 – 10:00: Kwalificatie
15:00 – 18:00: Race

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!