Imola: Team WRT op pole

Dries Vanthoor, Kelvin van der Linde en Charles Weerts behalen de eerste pole van het seizoen met de nieuwe Audi R8 in de GT World Challenge Europe Endurance Cup op Imola. De vorige pole van het Duitse merk kwam in 2020 op hetzelfde circuit en het tempo was vandaag opnieuw duidelijk, met vier van zijn R8 LMS Evo II-modellen die zich kwalificeerden in de algemene top-10 en een P1-resultaat in de Silver Cup.

Het resultaat was meer te danken aan consistentie dan aan regelrechte snelheid, wat waarschijnlijk altijd het geval was gezien de enorme verkeersdichtheid die werd gecreëerd door een veld van 52 auto’s. De belangrijkste taak was inderdaad om de ruimte te vinden om een ​​schone en competitieve ronde af te leggen, iets wat alle drie de Team WRT-coureurs konden bereiken.

Dries Vanthoor werd vijfde in de openingssessie, hoewel alleen de vierde beste Audi na Christopher Haase de tijden voor Tresor by Car Collection overtrof, terwijl seriedebutant Adam Eteki een indrukwekkende P2 was in de #10 Boutsen Racing-machine.

Kelvin van der Linde zette de vierde tijd neer in Q2, die ook werd bekroond door een Audi, aangezien Patric Niederhauser voorop liep in de #25 Saintéloc Junior Team-inschrijving. Markus Winkelhock werd tweede in de #66 Attempto Racing Audi, gevolgd door regerend kampioen Nicklas Nielsen in de #51 Iron Lynx Ferrari.

In Q3 was Weerts de achtste snelste, genoeg om zijn team de pole te bezorgen met slechts 0,023s van de #25 Saintéloc-machine. De jonge Belg eindigde de sessie in de verkeerde richting in Tamburello, waarbij hij de controle over zijn auto verloor terwijl hij in de laatste etappes voor een nog betere tijd pushte.

De #88 Mercedes-AMG Team Akkodis ASP-inschrijving zal vanaf de derde plaats starten, zijn inspanning geholpen door een machtige Q3-prestatie van Jules Gounon die een 1m39.559s produceerde. De #12 Tresor by Car Collection-inzending leverde drie Audi’s op in de top-vier, terwijl JP Motorsport een prima vijfde plaats behaalde met zijn #111 McLaren.

Iron Lynx kwalificeerde zich als zesde met zijn #51 Ferrari, herstellende van een moeilijke start van de sessie, gevolgd door de #99 Attempto Racing Audi, de #95 Beechdean AMR Aston Martin en de #98 ROWE Racing BMW. Marvin Kirchhöefer was de ster van Q3 met een zinderende 1m39,489s, waarmee hij de #38 JOTA McLaren naar de 10e plaats op de grid sleepte nadat zijn teamgenoten er niet in waren geslaagd om de top-20 te kraken.

De pole in de Silver Cup ging naar de eerder genoemde #99 Attempto Audi, die het zaterdagtempo van Alex Aka, Nicholas Schöll en Marius Zug goed maakte. De allereerste Gold Cup pole ging naar Winward Racing met de #57 Mercedes-AMG van Jens Liebhauser, Lorenzo Ferrari en Lucas Auer. Ferrari scoorde het beste resultaat van het trio en behaalde de negende plaats overall in Q2. De Pro-Am-pole ging naar AF Corse met de #52 Ferrari van Louis Machiels, Stefano Costantini en Andrea Bertolini, die 12 plaatsen voor hun naaste klasserivaal zullen starten.

Bron: SRO Motorsport Group

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!