IMSA legt Meyer Shank Racing zware straf op

IMSA heeft Meyer Shank Racing zwaar bestraft voor het manipuleren van de gegevens over de bandenspanning tijdens de Rolex 24 Hours of Daytona in januari, waarbij het team de race won met de #60 Acura ARX-06. 

Het team verliest 200 punten in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, alle team- en rijderspunten in de IMSA Michelin Endurance Cup, het prijzengeld en krijgt een boete van 50.000 dollar. Het team en zijn vertegenwoordiger krijgen een proeftijd tot 30 juni 2023. Het IMSA-lidmaatschap van teamingenieur Ryan McCarthy wordt geschorst voor onbepaalde tijd en zijn jaarlijkse IMSA-accreditatie wordt ingetrokken. 

De racewinst, de trofee en het horloge van de racewinnaar blijven bij het team en de rijders van de #60 Acura. Alle andere teams en rijders behouden de punten en prijzen voor hun finish zoals vermeld in de officiële race-uitslag. De GTP-constructeurspunten blijven ongewijzigd.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!