IMSA legt Meyer Shank Racing zware straf op

IMSA heeft Meyer Shank Racing zwaar bestraft voor het manipuleren van de gegevens over de bandenspanning tijdens de Rolex 24 Hours of Daytona in januari, waarbij het team de race won met de #60 Acura ARX-06. 

Het team verliest 200 punten in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, alle team- en rijderspunten in de IMSA Michelin Endurance Cup, het prijzengeld en krijgt een boete van 50.000 dollar. Het team en zijn vertegenwoordiger krijgen een proeftijd tot 30 juni 2023. Het IMSA-lidmaatschap van teamingenieur Ryan McCarthy wordt geschorst voor onbepaalde tijd en zijn jaarlijkse IMSA-accreditatie wordt ingetrokken. 

De racewinst, de trofee en het horloge van de racewinnaar blijven bij het team en de rijders van de #60 Acura. Alle andere teams en rijders behouden de punten en prijzen voor hun finish zoals vermeld in de officiële race-uitslag. De GTP-constructeurspunten blijven ongewijzigd.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!