IMSA: Porsche schrapt het GT Le Mans-programma eind 2020

Ook Porsche zal zijn fabrieksondersteuning met de 911 RSR in de GTLM-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) eind 2020 stopzetten. Deze beslissing zal geen invloed hebben op het huidige seizoen. Ook de wereldwijde pandemie heeft op de Duitse sportwagenfabrikant een zware economische weerslag, op deze manier probeert Porsche Motorsport een belangrijke bijdrage te leveren om deze crisis te overwinnen.

Als regerend kampioen in het GTLM-fabrikanten-, team- en rijdersklassement, staat Porsche momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap met zijn Amerikaanse partnerploeg Core autosport na de seizoensopening 24 Hours of Daytona.  Het IMSA-kampioenschap zal zijn race-activiteiten in het eerste weekend van juli terug hervatten, deze herstart zal plaatsvinden in Daytona. Porsche Motorsport wil de serie niet zomaar vaarwel zeggen, ze gaan er alles aan doen om de titel te verdedigen en in schoonheid af te sluiten.

“De beslissing om onze fabrieksbetrokkenheid bij de IMSA-serie stop te zetten, was voor ons geen gemakkelijke beslissing”, benadrukt Fritz Enzinger, Vice President Porsche Motorsport. “Gezien de huidige bedrijfssituatie in verband met de Coronavirus-pandemie is het logisch dat Porsche Motorsport een bijdrage levert aan het opvangen van de economische gevolgen. We hebben onze exit met alle betrokkenen openlijk besproken. Op dit moment willen we Jim France en de collega’s van IMSA hartelijk bedanken voor hun begrip. Porsche hoort thuis in uithoudingsraces. We zullen er hard aan werken om ervoor te zorgen dat dit slechts een tijdelijke Auf Wiedersehen is. De ondersteuning van klantenteams in de GTD-klasse van de IWSC, evenals de Michelin Pilot Challenge (GT4) en de GT3 Cup Challenge USA, blijven onveranderd in samenwerking met Porsche Motorsport North America en Porsche Cars North America.”   

Pascal Zurlinden (directeur Factory Motorsport) aan Porsche: “Dit nieuws doet altijd pijn. Voor ons operationele team Core autosport en alle betrokkenen, het spijt me zeer dat we deze beslissing niet met meer doorlooptijd hebben kunnen nemen. Tegelijkertijd wil ik iedereen die hierdoor wordt getroffen bedanken voor hun professionele behandeling van deze situatie. ”  

Steffen Höllwarth (Head of Operations IMSA Championship bij Porsche Motorsport): “We hopen dat de races van dit seizoen nog steeds worden betwist, zodat we het IMSA-podium niet geluidloos verlaten. Dergelijke beslissingen zijn natuurlijk van invloed op de stemming, maar we zijn allemaal professionals en we richten ons nu op de resterende races van het huidige seizoen.”

Ook onze landgenoot Laurens Vanthoor is één van de piloten die getroffen wordt door deze beslissing van Porsche Motorsport en vertelt het volgende op zijn social media:  “Ja het is waar. Porsche trekt eind dit jaar de stekker uit ons GTLM-programma in IMSA. Geen woorden kunnen beschrijven hoe dit voelt. In de loop der jaren hebben we zo’n sterk team van mensen opgebouwd. Dit was altijd mijn droomprogramma om te doen. Ik had een traan in mijn ogen toen ik het nieuws hoorde. Maar één ding is zeker, we gaan er met een knal uitgaan. De grootste die je ooit hebt gezien.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!