IMSA Sebring: winst voor Nasr en Derani met Action Express Racing Cadillac, pech voor Laurens Vanthoor

Het Braziliaanse duo Felipe Nasr en Pipo Derani domineerden de derde wedstrijd van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, en schreven zo met de Action Express Racing Cadillac zowel de pole als de race op hun naam. Nasr die enkele weken geleden nog positief testte op Covid-19 en de race in Daytona moest missen, was nu helemaal terug in topvorm.

Derani en Nasr bleven op vier na alle 83 ronden aan de leiding en kwamen met 36 seconden voorsprong over de streep voor de Wayne Taylor Racing Cadillac van Renger van der Zande en Ryan Briscoe, terwijl Joao Barbosa en Sebastien Bourdais tevreden moesten zijn met een derde podium plaats voor JDC-Miller Motorsports. Door de tweede plaats van Briscoe en Van der Zande nemen ze de leiding over in het kampioenschap.

In LMP2 kwamen Gustavo Menezes en Henrik Hedman met de nummer 61-DragonSpeed-Oreca als eerste over de eindstreep. Maar het team kreeg een penalty na de race omdat Hedman zijn minimale rijtijd van 45 minuten niet gehaald had. Het verdict van de wedstrijdleiding was onverbiddelijk en het DragonSpeed-Oreca-Team werd terug naar de laatste plaats verwezen in de klasse. Hierdoor ging alsnog de overwinning naar pole-sitters Patrick Kelly en Spencer Pigot in de PR1/Mathiasen Motorsport-Oreca. 

In de GT Le Mans-klasse behaalde Corvette een tweede opeenvolgende overwinning voor de nieuwe C8.R met Oliver Gavin en Tommy Milner, waarmee Gavin voor het eerst sinds Long Beach in 2018 weer eens op de hoogste trede van het podium mocht staan. Twee weken geleden in Daytona pakte Corvettte de 100ste zege in de Noord-Amerikaanse competitie. Het was bijna twee jaar geleden dat Corvette nog eens een overwinning te pakken had.

Minder geluk voor Porsche

Fabrieksrijders Laurens Vanthoor uit België en Nieuw-Zeelander Earl Bamber behaalden de derde plaats met de Porsche 911 RSR nr. 912 op de Sebring International Raceway. De zusterwagen nr. 911 van de Britse Nick Tandy en de Fransman Frédéric Makowiecki haalde de vlag in de fel omstreden GTLM-klasse op de zesde plaats. Porsche staat nu op de tweede plaats in de ranglijst van de fabrikanten. Vanthoor maakte een katapultstart, vanaf de vierde plaats op de grid reed de titelverdediger van de Noord-Amerikaanse sportwagenreeks na slechts een halve ronde aan de leiding in de GTLM-klasse. De Belg verdedigde zijn toppositie tot de eerste pitstop. Helaas kwamen beide Porsche 911 RSR bij het verlaten van de pitlane in botsing. Bij het incident waren in totaal vier auto’s betrokken. Tandy in het nummer 911-voertuig moest plotseling twee Corvettes ontwijken, Vanthoor maakte contact met de zusterauto, waardoor het voorschort losbarstte.  Twee reparatiestops en een drive-through penalty kostten de auto nr. 912 ongeveer 20 seconden. De racer nr. 911 verloor één ronde door een lekke band. Dankzij een perfecte strategie, gewaagde inhaalmanoeuvres en de snelste stints van alle GTLM-voertuigen bereikten Bamber en Vanthoor uiteindelijk het podium. Voor Tandy en Makowiecki was meer dan de zesde plaats niet mogelijk. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!