IMSA: Vandoorne maakt debuut met Meyer Shank Racing

Meyer Shank Racing de overall winnaar van de Rolex 24 At Daytona van vorige maand, kondigde donderdag aan dat voormalig F1- en huidige Formule E-coureur Stoffel Vandoorne zich zal vervoegen bij de piloten Oliver Jarvis en Tom Blomqvist. Onze landgenoot zal het hele seizoen plaatsnemen achter het stuur van de nummer 1 Acura ARX-05.

De legendarische Sebring-race markeert Vandoorne’s WeatherTech Championship-debuut en zijn eerste DPi-race. Vandoorne vervangt Helio Castroneves, die dit seizoen de derde coureur van Meyer Shank zou zijn voor de IMSA Michelin Endurance Cup-races, maar in plaats daarvan in hetzelfde weekend een Meyer Shank Racing-auto zal besturen in de IndyCar Series-race op Texas Motor Speedway.

Vandoorne reed twee volledige F1-seizoenen in 2017-18. Hij zit midden in zijn vierde Formule E-campagne, waar hij twee carrièreoverwinningen heeft behaald en als tweede eindigde in het kampioenschap 2019-20. De 29-jarige Belg is echter geen onbekende in het autoracen. Hij maakte deel uit van de SMP Racing Le Mans Prototype 1 (LMP1) line-up die vorig jaar als derde overall eindigde tijdens de 24 uur van Le Mans, en hij en Blomqvist werden tweede in het FIA World Endurance Championship 2021 in de Le Mans Prototype 2 (LMP2) klasse.

“Ik ben erg opgewonden om me bij Meyer Shank te voegen voor de Sebring 12 Hours”, zei Vandoorne. “Voor mij is het de eerste keer dat ik race in Sebring en de eerste keer dat ik race in de IMSA-competitie. Ik heb het geluk dat ik me ook bij het team mag voegen dat zojuist de 24 uur van Daytona heeft gewonnen, dus het wordt echt een geweldige ervaring.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!