In 2021 gaat de BMW M2 Cup in Nederland van start

In het seizoen 2021 gaat de nieuwe BMW M2 Cup van start als aparte divisie binnen de bekende Supercar Challenge. Gereden zal worden met de nieuwe CS Racing versie van de supersnelle BMW M2, een pure fabrieks BMW Motorsport raceauto met een 6 cilinder twinturbo motor en maximaal 450 PK geheel aangepast voor het circuit met de modernste veiligheidvoorzieningen.  

De BMW M2 CS (Club Sport) is het nieuwste model ontwikkeld door BMW Motorsport op basis van de straatversie van de BMW M2. Dit model is de derde in successie naast de succesvolle M235i en de M240i CS modellen en nu voor de eerste keer gebaseerd op een befaamde M-versie.

 De M2 CS is geen aangepaste straatversie maar een echte doorontwikkelde raceauto, natuurlijk voorzien van alle FIA veiligheidsvoorzieningen maar ook met een geheel aangepast onderstel gelijk en de aandrijflijn van de BMW GT4, zwaardere remmen met extra koeling, schokbrekers, electronica en software om de auto echt geschikt te maken voor circuitgebruik voor zowel amateurs als Pro’s. 

Uitzonderlijk zijn de lange onderhoudsintervallen voor bijvoorbeeld de motor en 7 versnellingsbak met dubbele koppeling waardoor de auto multi-inzetbaar is maar ook ongebruikelijk lage onderhoudskosten kent gekoppeld aan een gunstige afschrijving als originele BMW M Sport raceauto.

De CS Racing is tegelijk ontwikkeld samen met de speciale versie van de straatversie, de M2 CS, een gelimiteerd model voor op de weg. De nieuwe raceversie is voorzien van een S55 6 cilinder lijn motor met een instelbaar vermogen van 280, 365 en 450 PK via power sticks. Het maximale koppel ligt op ongeveer 550 Nm.  

De 7 versnellingen met dubbele koppeling worden bediend door “flippers” aan het stuur bestuurd door supersnelle Motorsport software. Daarnaast is de auto voorzien een mechanisch Drexler differentieel, ABS en DSC speciaal aangepast voor circuitgebruik waardoor de auto ook voor minder ervaren coureurs, onder alle omstandigheden,  een snelle maar ook veilige raceauto is. 

Door een uitgekiend ontwerp is er, zeker voor een raceauto, tegen relatief lage kosten met een onderhoudsinterval van bijvoorbeeld 30.000 km voor motor en versnellingsbak te rijden. Goed voor minimaal 4 seizoenen probleemloos rijden en racefun. 

De raceauto wordt zeer compleet geleverd maar er zijn een klein aantal opties zoals een extra grote 120 liter FT3 veiligheidstank om deel te kunnen nemen aan lange afstandraces.

In 2021 gaat de BMW M2 Cup van start als onderdeel van de Supercar Challenge.

De Supercar Challenge is een raceserie die vanaf 2001 bestaat en is opgezet als een open klasse voor tal van merken en modellen raceauto’s verdeeld in een aantal verschillende divisies gebaseerd op een verhouding tussen het wagengewicht en het motorvermogen.  

In 2018 en 2019 heeft de organisator van deze klasse, V-Max Racing Management uit Breda met veel succes twee zelfstandige Cup series geïntroduceerd, de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX-5 Cup.  

Twee verschillende merken Cups die beide twee sprintraces van 30 minuten rijden tijdens een weekend en gebaseerd op totaal verschillende voor- en achterwiel aangedreven auto’s.

De nieuwe BMW M2 Cup wordt opgezet samen met BMW Motorsport Duitsland en een aantal Nederlandse BMW dealers binnen de Supercar Challenge (SCC) als individuele divisie met een eigen klassement en podium. 

We volgen het raceformat van de SCC met twee vrije trainingen van 40 minuten, een kwalificatie over 20 minuten en twee races van 60 minuten met een verplichte pitstop. Dit maakt het mogelijk de auto met twee rijders te delen. 

Naar verwachting zullen we in 2021 deelnemen aan 7 evenementen in de Benelux op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Francorchamps en waarschijnlijk op een circuit daarbuiten. 

Cup racen, competitie in optima forma.

Binnen een klasse zoals de SCC met totaal verschillende auto’s qua aandrijflijn, motoren, merken en modellen is de grootste uitdaging gelijkwaardigheid in een competitie te waarborgen. De ervaringen binnen de Fiesta en Mazda Cup leren dat dit hier zeer eenvoudig is, immer de auto’s zijn voor 100% gelijk en onze technische controleurs en de op het circuit aanwezige engineers van BMW Motorsport cortroleren hier op. Daarnaast zijn alle rijders verplicht alle informatie uit de uitgebreide AIM dataloggers te delen waardoor iedere deelnemer zelf de resultaten kan nagaan. Vanzelfsprekend dienen alle auto’s inclusief rijder aan een vastgesteld minimum gewicht te voldoen.

Om de competitie nog spannender te maken is er een handicap systeem. Winst tijdens een race van 60 minuten levert resultaatseconden op tijdens de pitstop in de volgende race die standaard 60 seconden is. Een eerste plaats 15 seconden en een tweede en derde respectievelijk 10 en 5 seconden die afgebouwd worden als het podium niet gehaald wordt. 

Publiciteit op TV en in de media.

Van alle races worden in 2021 zoals gebruikelijk bij de SCC TV opnamen gemaakt die in magazine vorm uitgezonden worden via RTL-GP op de zondagmiddag bij RTL7 en natuurlijk via onze website, facebook en alle (autosport)media waar we mee samenwerken.

Hospitality voor rijders en gasten.

Op de paddock hebben we uitgebreide faciliteiten beschikbaar voor het cateren en entertainen van de rijders, de teams en de gasten en natuurlijk zorgen we voor de beste plek om de races van nabij te kunnen volgen, tijdens geselecteerde evenementen zelfs met een eigen VIP tribune. 

Persbericht BMW

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!