In 2022 één grote BMW M2 Cup in de Benelux

Na de aankondiging midden september over de samenwerking van de Nederlandse en de Belgische BMW M2 Cup tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen hing het al in de lucht… beide Cups worden vanaf 2022 volledig geïntegreerd in één officiële BMW M2 Cup powered by HANKOOK onder de vlag van BMW Motorsport en de ondersteuning van de beide BMW Importeurs in België, Luxemburg en Nederland.  De vier betrokken Motorsport Dealers, G&A Motors, De Maassche, Renova en Van Poelgeest blijven partners voor de BMW M2 Cup.

Dick van Elk verzorgt met zijn VRM-team de gehele organisatie, zodat de BMW M2 Cup kan meedraaien met de overige raceklassen van VRM. Het MTE-team van Hans van de Ven en Guino Kenis wordt aanspreekpunt voor de Belgische teams en rijders. Zij staan ook in voor de marketing acties van BMW Motorsport en de BMW importeurs.

Dick: ”Gezamenlijk zijn we met alle BMW partijen en onze bandenpartner HANKOOK in staat om een prachtig platform te bieden voor de teams en rijders, ongeacht het niveau, voor semi-profs met grote ambities, maar ook voor de ervaren gentlemen coureurs. Samen met de beide BMW Importeurs en de vier BMW Motorsport dealers kunnen we voor BMW rijders en fans een mooi programma opzetten tijdens de evenementen die we zelf in 2022 organiseren op Zolder, Assen, Spa-Francorchamps en Zandvoort.”

Hans: “Doordat we nu geheel onder de vlag van BMW Motorsport rijden kunnen alle deelnemers en teams inschrijven voor de BMW Trophy, een programma opgezet door BMW Motorsport dat veel voordelen biedt. Met onze kennis van de Belgische markt en de organisatorische mogelijkheden van VRM zijn we samen veel sterker en kunnen we een maximaal startveld neerzetten, waarbij we mikken op 25 auto’s. Bovendien zijn we nu al in staat de kalender voor 2022 te presenteren waar we met de BMW M2 Cup gaan rijden, samen met een aantal andere, door VRM georganiseerde, raceklassen. Dit is optimaal voor de teams die in verschillende raceklassen auto’s willen inzetten.”

Per weekend zijn er twee vrije trainingen van elk 40 minuten, een kwalificatie van 20 minuten en twee races van elk 60 minuten die beginnen met een rollende start. De snelste rondetijd uit de kwalificatie bepaalt de startpositie voor race 1, de op één na snelste tijd die voor race 2. Tijdens de pitwindow van tien minuten moet men de verplichte pitstop doen, equipes met een bezetting van twee rijders doen dan een rijderswissel.

Voorlopige kalender BMW M2 Cup 2022
7 april – Circuit Zandvoort (NL) – Test- en persdag
8-9-10 april – Circuit Zandvoort – Voorjaarsraces
10-11-12 juni – Circuit Zolder (B) – Zolder Superprix
15-16-17 juli – Circuit Spa-Francorchamps (B) – Spa Euroraces
23-24-25 september – Circuit Zandvoort – Najaarsraces
14-15-16 oktober – Circuit Spa-Francorchamps – Spa Racing Festival
28-29-30 oktober – TT Circuit Assen (NL) – Finaleraces

Alle races zullen zoals gebruikelijk op TV uitgezonden worden in Nederland en in 2022 ook op een Belgische TV Kanaal.

V-Max Racing Management

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!