Independent Motorsports met Vanthoor, Engelhart, Lagrange, Goegebuer en Stevens naar 24 Hours of Zolder

Independent Motorsports trekt met een opvallende rijdersbezetting naar de ELEVEN Sports 24 Hours of Zolder. Na twee opeenvolgende podia, waaronder een zege in de meest recent verreden editie, mikken de troepen van Lieven Goegebuer dit jaar opnieuw op een podium in de klasse. Daarvoor doet het West-Vlaamse team beroep op vaste rijder Xavier Stevens, Lieven Goegebuer, Audi-fabrieksrijder en Le Mans-winnaar Dries Vanthoor, Lamborghini-fabrieksrijder en Porsche-specialist Christian Engelhart en Lamborghini Super Trofeo-rijder Niels Lagrange.

“Na onze zege van vorig jaar, hebben we ook dit jaar wederom ambitie om een goed resultaat te laten optekenen”, stelt teameigenaar Lieven Goegebuer trots. “Een wedstrijd over 24 uren is echter zwaar, zowel voor mens als machine. Circuit Zolder staat bovendien gekend als een veeleisende omloop, dus dat maakt dat het wat koffiedikkijken is qua prestaties. We weten in elk geval dat meedingen naar de algemene zege moeilijk gaat zijn, gezien de prototypes veel sneller zijn dan onze Porsche. We kunnen echter bogen op de befaamde betrouwbaarheid van het materiaal uit Weissach en we gaan daarrond dan ook onze strategie opbouwen. Bovendien hebben we drie rijders aangetrokken die allemaal ervaring hebben met de Porsche 911.”

Drievoudig Porsche Carrera Cup Deutschland vicekampioen en huidig Lamborghini fabriekspiloot Christian Engelhart is misschien wel de meest opvallende naam in het team. Eerder dit jaar won de regerende Blancpain GT Series-kampioen bovendien de Blancpain GT Series-seizoensopener in Circuit Zolder, aan het stuur van een Lamborghini Huracán GT3. Hij neemt in dat kampioenschap de handschoen op tegen Dries Vanthoor, maar voor de 24 Hours of Zolder slaat het duo dus de handen in elkaar. Dries Vanthoor hoeven we nauwelijks nog voor te stellen. De jonge Limburger, die opgroeide in Zolder, won bij zijn eerste poging meteen de 24 Uren van Le Mans en voert momenteel de tussenstand aan in de competitieve Blancpain GT Series Endurance Cup, een kampioenschap waarvoor hij later deze maand de 24 Hours of Spa betwist. 

In de 24 Hours of Zolder stond Dries Vanthoor bij zijn eerste deelname eveneens meteen op het hoogste schavotje. “De 24 Hours of Zolder is een speciale wedstrijd voor mij, gezien ik letterlijk naast het circuit woon. Na onze zege vorig jaar ben ik enorm blij om opnieuw deel uit te maken van het team. Ook Niels en Christian ken ik van op en naast het circuit, dus ik ben ervan overtuigd dat de sfeer in het team opperbest zal zijn. Ik kijk er ook naar uit om te kunnen samenwerken met Christian, naar mijn mening toch wel één van de snelste rijders toen hij de Porsche Supercup betwistte. Ik hoop veel te kunnen opsteken van hem en ik denk dat iedereen in het team beseft wat een voordeel het is om een man als hem in onze rangen te hebben.”

Niels Lagrange reed vorig jaar tijdens de Super Pole nog de snelste tijd bij de GT-wagens en voelt zich ook dit jaar goed omringd. “Dries Vanthoor is naast een zeer snelle rijder ook een bijzonder goede vriend van mij”, vertelt de Lamborghini Super Trofeo-rijder. “Christian Engelhart heeft ook een pak ervaring met Porsche, al ken ik hem vooral uit de Lamborghini Super Trofeo. Daarnaast hebben we nog Xavier Stevens, die enorm constant is en de Porsche 911 door en door kent, en Lieven Goegebuer, die ook geboekt staat als een zeer gedegen Porsche-rijder. Ik denk dat we als team collectief enorm sterk voor de dag gaan komen, dat moet ook als we een vuist willen maken tegen de concurrentie en onze zege van vorig jaar willen verdedigen.”

Xavier Stevens, de vaste rijder van het team voor de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, tekent ook bij de 24 Hours of Zolder vanzelfsprekend present. “Jongens als Christian en Dries in het team hebben, dat is simpelweg fantastisch. In het begin van het jaar hebben we reeds een testsessie met Christian afgewerkt en het resultaat was onmiddellijk merkbaar, ik reed meteen snellere rondetijden. Dries heeft vorig jaar ook zijn visitekaartje afgeworpen door in de Super Pole de andere Porsches op bijna een volle seconde te zetten over één enkel rondje. We gaan dus verder bouwen op de ervaringen die we hebben opgedaan en als dame Fortuna aan onze zijde staat, zou ons dat een mooie uitslag moeten opleveren.”

De 24 Hours of Zolder staat geprogrammeerd op 11 en 12 augustus 2018. Op woensdag 8 augustus organiseert Belcar Endurance Championship-promotor Circuit Zolder een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder met alle deelnemers aan de 24 Hours of Zolder. Een uitgelezen kans om de rijders en wagens van dichtbij te aanschouwen. See you in Zolder!

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!