Indrukwekkende start voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022!

Na een eerste editie die werd gekenmerkt door een hoogstaand duel tussen – uiteindelijke winnaar – Gino Bux en Charles Munster maakt de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux zich op voor een spectaculaire start van het tweede seizoen, in het kader van de South Belgian Rally, tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022! Gedurende de winterpauze nam het startveld bovendien aanzienlijk toe…

“We zijn uiteraard heel blij vast te stellen dat alles in gunstige zin evolueert”, stelt Jean-François Elst, verantwoordelijk voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. “Tien teams hebben zich voor het hele seizoen ingeschreven, en het niveau belooft opnieuw heel hoog te liggen. Herinneren we er nog even aan dat Gino Bux, laureaat in 2021, recent beslag heeft gelegd op de tweede plaats algemeen in de Rally van Haspengouw. Dat bewijst dat de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux een schitterende springplank is en zich opwerpt als een heel mooie rallyschool. Bovendien kunnen we vaststellen dat – in tegenstelling tot vorig jaar, toen er slechts één aan de start stond – er nu meerdere Opel Corsa Rally4 het zullen opnemen tegen de Peugeot 208 Rally4.

Charles Munster moest vorig jaar nipt de duimen leggen tegenover Gino Bux, en hoopt dit seizoen uiteraard op het hoogste trapje te kunnen eindigen. Hij komt opnieuw aan de start met een Corsa Rally4 uit de ateliers van BMA. Het team uit Thimister-Clermont zet ook een tweede wagen in, voor Maxim Decock. Hij kwam enkele dagen geleden, in het kader van de Rally van Haspengouw, al voor het eerst in actie. Fred Caprasse wordt verwacht op een derde Opel, en gezien zijn ervaring die hij in 2021 wist op te doen, moet hij dit seizoen zeker een rol van belang kunnen spelen.

Bij de Peugeot 208 Rally4 kunnen we niet om de aanwezigheid van Marijan Griebel heen. De voormalige Europese Junior-kampioen en ex-Duits kampioen zal voor de Belgische deelnemers zeker een waardevolle referentie vormen. Als rijder van FS-Sport, de Luxemburgse renstal van Steve Fernandes, is het gros van de wedstrijden in het Belgian Rally Championship echter helemaal nieuw voor Griebel.

Ook Harry Bouillon rijdt met een bolide van FS-Sport, en hoopt op zijn elan van de Spa Rally 2021 door te gaan. Hij kan in ieder geval gebruik maken van zijn reeds opgedane ervaring, en hetzelfde geldt voor Jonas Dewilde, die aan zijn tweede seizoen op dit niveau begint. Ook Thibaud Mazuin hoopt in 2022 de vruchten van zijn ervaring te plukken, nog steeds met een wagen uit de ateliers van Racing Technology. 

Didier Bosseloir (FDAutosport) zal dan weer proberen om zijn plaatsje onder de tenoren te veroveren, net zoals de Nederlander Paul Souman (Arendsen Rally), of ook Steven Spittaels (Burton Racing). De corijder van Gino Bux van vorig jaar kruipt dit seizoen zelf achter het stuur.

Herinneren we er nog even aan dat de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022 uit vijf wedstrijden bestaat: de South Belgian Rally, de Sezoensrally, de Rally van Luxembourg, de Omloop van Vlaanderen en de Spa Rally. 

“Met zo een deelnemersveld mogen we een spannende strijd verwachten”, besluit Jean-François Elst. “Ons doel is om de gezellige en sportieve sfeer van het seizoen 2021 te behouden, met een goede verstandhouding tussen alle deelnemers. Koppel daar ook nog een professionele service aan, met de steun van bandenleverancier Michelin en van RACB Sport, die voor de technische en sportieve gelijkheid in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2022 zal zorgen. Tijdens de wedstrijden zal Davie Meert ook zijn rol van coördinator voor de deelnemers opnieuw opnemen. We zijn klaar voor de start!”

Bron: STADE 27

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!