Jaap van Lagen in Porsche Supercup met topteam

In tijden waar enkel COVID-19 het autosportnieuws overheerst toch ook een positieve noot vandaag van niemand minder dan Jaap van Lagen. De sympathieke coureur uit het Nederlandse Ede is ingelijfd door het Zwitserse raceteam Fach Auto Tech om mee te strijden in de Porsche Supercup. “Het voelt geweldig om terug te zijn op het oude nest. Met Alex heb ik mijn grootste succes in de Porsche Supercup gevierd.” Van Lagen kwam tijdens de Grand Prix van Monaco 2015 voor de eerste keer aan de start voor het Zwitserse team van Alex Fach. Als gastrijder voor de Supercup in Monaco wist Jaap meteen de pole position te versieren. Hij vertrok vanaf de eerste startplaats en finishte 16 ronden later als winnaar van de race. Van Lagen werkte in 2018 al een volledig seizoen af voor het Zwitserse succesteam en zal dit opnieuw doen voor 2020.

“Winnen in Monaco. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan terugdenk. Alles klopte dat weekend. En dat gebeurt niet zo vaak in de autosport. Ik vloog over de baan. Genieten. Fach Auto Tech is absoluut een topteam. Nog steeds. De laatste drie jaar zijn ze als vice-kampioen geëindigd. In 2018 stond ik ook twee keer met ze op het podium”, vertelt Jaap van Lagen. Twee Australische teamgenoten vervolledigen het Zwitserse team, Joey Mawson die als rookie debuteerde vorig seizoen en Jordan Love Australisch Carrera Cup-kampioen. 

“Ik denk dat we een heel sterk team hebben en mooie dingen kunnen laten zien.” Wanneer we Jaap en zijn teamgenoten voor het eerst aan het werk zullen zien is nog onduidelijk met de coronacrisis. “De Porsche Supercup is onderdeel van het Formule 1 format, dus alle races zijn opgeschort. Eigenlijk hadden we nu al trainingsdagen afgewerkt in Barcelona en op Zandvoort.”

De Grand Prix van Zandvoort stond bovenaan op de lijst voor dit seizoen, maar deze race is reeds uitgesteld vanwege het coronavirus. “Op Zandvoort liggen mijn roots, op die baan heb ik alles geleerd. Ik keek er echt naar uit om daar voor volle tribunes te racen. Heel jammer dat het voorlopig allemaal is uitgesteld. Overigens wel de enig juiste keuze, want met z’n allen gezond blijven is veel belangrijker dan racen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!