Jack’s Racing Day: Ralf Schumacher herenigd met zijn Toyota F1-bolide

Ralf Schumacher was één van de grote namen die op de eerste affiche van Jack’s Racing Day pronkte, de 6-voudige Grand Prix Formule 1-winnaar werd op het TT Circuit herenigd met zijn V10 F1-bolide van het Toyota fabrieksteam uit 2005. De 46-jarige Duitser reed 182 Formule 1 Grand Prix races en stond 27 keer op het podium, waarvan 3 maal voor het Panasonic Toyota Racing Team.

Heel wat autosportliefhebbers hadden dan ook verwacht dat Schumacher zelf achter het stuur zou plaatsnemen van de TF105. Maar het was de huidige eigenaar Harald Fuchs die met de Toyota F1-bolide over het TT Circuit scheurde terwijl Ralf zelf zijn rondjes draaide in de fabelachtige Ford GT. Fushs is namelijk extreem spaarzaam op zijn Formule 1-auto, het is één van de weinige originele nog en die ook nog eens in actie kwam op een circuit. De meeste originele onderdelen zijn niet meer te krijgen en moeten dus allemaal op maat gemaakt worden. “Ik ben niet naar Assen gekomen om plaats te nemen achter het stuur van de TF105, dit was niet de afspraak met de organisatie. Ik heb het voorrecht gehad om het circuit te leren kennen met de zeldzame Ford GT, een ‘Supercar’ in gelimiteerde oplage en met de hand gebouwd ,” aldus Schumacher.

Harald Fuchs

Schumacher mag dan wel op pensioen zijn, als expert en co-commentator voor Sky Sports is hij nog steeds nauw verbonden met de Formule 1. Volgens Ralf zou Nederland dit jaar zelfs zijn eerste Formule 1-wereldkampioen mogen huldigen. “Ik ben er vrij zeker van,” geeft de Duitser aan. “Max Verstappen is een bijzonder groot talent, dat laat hij de laatste jaren duidelijk zien. De combinatie van Red Bull en de Honda motor blijkt dit jaar zeer goed te lonen. Het technische aspect van de motor hebben ze sterk gewijzigd en verbeterd. Ook de resultaten van Max brengen dit naar de voorgrond. Ik denk niet dat Mercedes dit jaar opnieuw met de titel gaat lopen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!