Jack’s Racing Day: Ralf Schumacher herenigd met zijn Toyota F1-bolide

Ralf Schumacher was één van de grote namen die op de eerste affiche van Jack’s Racing Day pronkte, de 6-voudige Grand Prix Formule 1-winnaar werd op het TT Circuit herenigd met zijn V10 F1-bolide van het Toyota fabrieksteam uit 2005. De 46-jarige Duitser reed 182 Formule 1 Grand Prix races en stond 27 keer op het podium, waarvan 3 maal voor het Panasonic Toyota Racing Team.

Heel wat autosportliefhebbers hadden dan ook verwacht dat Schumacher zelf achter het stuur zou plaatsnemen van de TF105. Maar het was de huidige eigenaar Harald Fuchs die met de Toyota F1-bolide over het TT Circuit scheurde terwijl Ralf zelf zijn rondjes draaide in de fabelachtige Ford GT. Fushs is namelijk extreem spaarzaam op zijn Formule 1-auto, het is één van de weinige originele nog en die ook nog eens in actie kwam op een circuit. De meeste originele onderdelen zijn niet meer te krijgen en moeten dus allemaal op maat gemaakt worden. “Ik ben niet naar Assen gekomen om plaats te nemen achter het stuur van de TF105, dit was niet de afspraak met de organisatie. Ik heb het voorrecht gehad om het circuit te leren kennen met de zeldzame Ford GT, een ‘Supercar’ in gelimiteerde oplage en met de hand gebouwd ,” aldus Schumacher.

Harald Fuchs

Schumacher mag dan wel op pensioen zijn, als expert en co-commentator voor Sky Sports is hij nog steeds nauw verbonden met de Formule 1. Volgens Ralf zou Nederland dit jaar zelfs zijn eerste Formule 1-wereldkampioen mogen huldigen. “Ik ben er vrij zeker van,” geeft de Duitser aan. “Max Verstappen is een bijzonder groot talent, dat laat hij de laatste jaren duidelijk zien. De combinatie van Red Bull en de Honda motor blijkt dit jaar zeer goed te lonen. Het technische aspect van de motor hebben ze sterk gewijzigd en verbeterd. Ook de resultaten van Max brengen dit naar de voorgrond. Ik denk niet dat Mercedes dit jaar opnieuw met de titel gaat lopen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!