JACK’S Racing Day: Ralf Schumacher komt naar TT Circuit Assen! 

Zesvoudig Grand Prix Formule 1-winnaar Ralf Schumacher komt zaterdag 7 en zondag 8 augustus naar JACK’S Racing Day op TT Circuit Assen. De nu 46-jarige Duitser en jongere broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er herenigd met de F1-bolide van het Toyota fabrieksteam waarmee hij van 2005 tot en met 2007 actief was in het FIA Formule 1 wereldkampioenschap. Het is één van de weinige originele Formule 1-bolides ter wereld die volledig origineel is en – heel belangrijk – op een circuit in actie komt met de originele meer dan 900 pk-sterke V10-motor.

Ralf Schumacher reed 182 Formule 1 Grand Prix races voor de teams van Jordan, Williams en Toyota en stond 27 maal op het podium, waarvan 3 maal voor het  team Panasonic Toyota Racing. Bij het fabrieksteam van Toyota sloot hij in 2007 zijn Formule 1-loopbaan uiteindelijk af. Ralf is nog steeds betrokken bij de Formule 1 als expert en co-commentator voor Sky Sport. Zijn 19-jarige zoon David is, net als eerder neef Mick Schumacher, actief in de Formule 3 en treedt daarmee eveneens in de voetsporen van de beroemde Duitse racefamilie.

‘Nog nooit op Assen’

Zijn broer Michael reed er al eens heimelijk op een Superbike rond, maar Ralf is nog nooit in Assen geweest. “Ik ken Assen alleen van televisie en natuurlijk van de verhalen van andere coureurs en fans. Ik moet zeggen dat ik in mijn Formule 1-tijd best wel wat Nederlandse fans had, maar dat waren er natuurlijk niet zoveel als mijn broer Michael.” 

(c) LDP International B.V.

+900 pk Toyota TF105 V10 F1

Met de TF105 beleefde het Toyota Panasonic fabrieksteam in 2005 met Ralf Schumacher en Jarno Trulli het meest succesvolle seizoen in de Formule 1. Toyota Motorsport, gevestigd in de Duitse stad Keulen, was naast Ferrari het enige Formule 1-team dat zowel chassis als motor in eigen huis ontwikkelde. Beide fabrieksauto’s, die van Ralf en die van Jarno Trulli komen naar Assen en zijn volledig herbouwd door voormalige F1-specialisten bij FNT (Fuchs Neue Technologie). Eigenaar Harald Fuchs is er extreem zuinig op, omdat veel originele onderdelen niet meer te krijgen zijn. De TF105 is één van de weinige Formule 1-auto’s ter wereld die volledig origineel is en op een circuit in actie komt met de originele meer dan 900 pk-sterke V10-motor.

JACK’S Racing Day,You’re Welcome!

Gastvrijheid, entertainment van het hoogste niveau en een grote passie voor sport! Eén keer per jaar trakteert JACK’S CASINO raceliefhebbers uit het hele land op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenenement van Europa op het TT Circuit Assen. Tribune- en paddockkaarten zijn te bestellen via jacksracingday.nl

Bron:  LDP International B.V.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!