Jaques Villeneuve op jacht naar de EuroNASCAR-titel met Academy Motorsport – Alex Caffi Motorsport

De nieuw gevormde joint venture tussen Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport met technische ondersteuning van Race Art Technology maakt zijn beste zijn coureur bekend. Voormalig Formule 1-wereldkampioen en Indy 500-kampioen Jacques Villeneuve zal de # 5 EuroNASCAR FJ besturen en de 2021 NASCAR Whelen Euro Series-titel najagen.

Villeneuve is in de afgelopen twee seizoenen verschillende keren dicht bij het winnen van zijn eerste NASCAR-race geweest, en staat klaar om eindelijk door te breken en te strijden voor de EuroNASCAR-titel. De Canadees heeft vier podiumplaatsen, zes top-5’s en negen top-10’s in 15 starts in EuroNASCAR PRO.

“Ik ben super enthousiast om dit seizoen in te gaan met een gloednieuw team en het grote enthousiasme dat iedereen toont. Federico en Alex brengen de perfecte mix van positieve houding, ervaring en kennis die we nodig hebben om met dit nieuwe project van de grond te komen”, aldus Villeneuve. “Ik ben ervan overtuigd dat we hebben wat nodig is om voor de overwinning te gaan in elke race van het 2021 NWES-seizoen.”

Voor team mede-eigenaar Federico Monti, die zijn eerste stappen in de NASCAR Whelen Euro Series zette door tweede te worden in de Club Challenge 2020, is Villeneuve in het team gewoon een droom die uitkomt.

“Het is een kwestie van hart en passie. Ik was een grote fan van Jacques ‘vader Gilles. Toen hij overleed, was ik 10 jaar oud en schreef ik een brief aan de moeder van Jacques waarin ik haar vertelde dat ik ervan droomde dat een Villeneuve ooit wereldkampioen zou worden. Jacques werd niet alleen wereldkampioen, maar hij werd ook een heel speciale en unieke coureur voor mij, vanwege de manier waarop hij reed en zijn houding buiten de auto “, aldus Monti. “Hij is de enige niet-Ferrari-coureur die ik de kans zal geven om een NASCAR-titel na te jagen en dat is gewoon ongelooflijk. Ik denk echt dat we samen met Alex Caffi en met de steun van Race Art Technology iets speciaals kunnen doen en ik wil alle betrokkenen bedanken. We zetten alles op alles in dit nieuwe avontuur.”

De ondertekening van Villeneuve markeert ook een nieuwe mijlpaal voor de NASCAR Whelen Euro Series. Voor het eerst in de geschiedenis van de serie zullen twee voormalige Formule 1-concurrenten samenwerken in EuroNASCAR: Alex Caffi als teameigenaar en Jacques Villeneuve als coureur.

“Ik ben ontzettend blij. Het is fantastisch om een Formule 1-wereldkampioen bij ons te hebben. Zoals ik al eerder zei, tilt deze samenwerking met Federico Monti en Academy Motorsport ons project echt naar een hoger niveau. Dankzij deze joint-venture zullen we eindelijk strijden om de EuroNASCAR PRO-titel met Jacques, maar we kunnen ook onze zeggenschap hebben over alle NWES-kampioenschappen, van de EuroNASCAR 2 met Vladimiros tot de Club Challenge met Federico zelf. Ik kan niet wachten om te beginnen, de NASCAR Whelen Euro Series heeft de afgelopen jaren een zeer hoog niveau van concurrentievermogen bereikt en het is fantastisch om deze volgende stap voorwaarts te zetten.”

De samenwerking tussen Academy Motorsport en Alex Caffi Motorsport werkt aan het opstellen van maximaal drie fulltime auto’s dit jaar en de pre-season tests zullen de komende weken van start gaan om de seizoensopener van 15-16 mei in Valencia, Spanje, voor te bereiden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!