JENS VERBERGT GAAT VOOR DEBUUT IN JUNIOR FORD FIESTA SPRINT CUP

Na twee seizoenen mag de Junior Ford Fiesta Sprint Cup powered by Hankook beschouwd worden als de ideale kweekvijver voor aspirant-kampioenen en dat zal ook in 2020 effect hebben op de deelnemerslijst van de succesrijke Ford-merkencup. Zo is Jens Verbergt vastbesloten om op zijn beurt via de Fiesta Cup zijn opwachting te maken in de Belgische circuitracerij!

Met een vader als Tim Verbergt, bekend van Belcar en veel vroeger Duitse F3, stond het in de sterren geschreven dat 20-jarige Jens vroeg of laat aan de start zou verschijnen van een race.

“Van jongs af was ik erbij en bleek dat ik de microbe goed had te pakken,” vertelt Jens. “Mijn vader leefde dan ook van en voor de autosport, maar hij besefte al te goed wat het allemaal kost en dat heeft hem op een bepaald moment doen besluiten om nog enkel te racen als hobby en andere professionele activiteiten te ontwikkelen. Vanuit die wetenschap heeft hij mij nooit aangezet om te gaan karten, laat staan te timmeren aan een carrière in de éénzitterij en dus voorrang te geven aan mijn studies kinesitherapie. Afgelopen seizoen kregen wij steeds meer oog voor de Ford Fiesta Sprint Cup en vooral het feit dat er heel wat jonge debutanten aantraden en zich er in de kijker wisten te rijden. Ik beschouw de stap naar de Ford Fiesta Sprint Cup als een perfecte manier om het vak te leren en bovendien speelt het financiële aspect ook mee, want de Ford Fiesta Sprint Cup is een zeer betaalbare formule.”

Jens kreeg alvast een eerste kans om op Circuit Zolder achter het stuur van een Fiesta van Blueberry Racing test te rijden en dit in het gezelschap van gelegenheidsco Tim Verbergt.

“Ik moet beamen dat hij zich na enkele rondjes aardig uit de slag wist te trekken,” stelde vader Tim over het debuut van Verbergt Junior. “Het is absoluut noodzakelijk dat Jens voldoende kan testrijden, de Fiesta leert kennen en zich klaarmaakt voor wat volgen zal, lees aan de start verschijnen van zijn eerste kwalificatie, de eerste keer op een grid, de eerste keer de start nemen, in een peloton vechten en je plaatsje opeisen in het woelige peloton van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup!”

Dat grote debuut zou moeten volgen tijdens de vrije trainingen van het Spring Races-openingsweekend, dat op het nieuwe F1-circuit van Zandvoort betwist wordt op 4 en 5 april,

“Die eerste rondjes op Circuit Zolder waren alvast indrukwekkend,” klinkt Jens vastberaden. “Ik kan niet wachten om mijn debuut te beleven in een échte race en bedank mijn vader voor de opportuniteit want hij was de eerste die kwam aandraven met het idee van de Fiesta Cup en hiervoor de nodige contacten had genomen.”

Alvorens we zover zijn, dient er een akkoord gevonden te worden met een team dat een Fiesta wil runnen voor Verbergt Junior.

“Dankzij de ervaring, kennis van zaken en niet op zijn minst een rijkgevuld adressenboekje is mijn vader ideaal geplaatst om sponsors en partners aan te trekken en hen in zee te laten gaan met een nieuwe Junior-rijder,” benadrukt Jens. “Als debutant moet ik kunnen terugvallen op een structuur en technici met veel ervaring.  Het was voor ons meteen uitgesloten dat wij zelf team zouden gaan spelen. Wij zijn daarom in gesprek met enkele teams die ons een volledig pakket kunnen aanbieden, met veel oog voor de voorbereiding, rijklaar maken van een Fiesta en zoals gezegd de mogelijkheid om voldoende testkilometers te verorberen!”

Eén zaak zal voor iedereen duidelijk zijn: na het ontluiken van jonge, debutanten in 2018 en 2019 – lees in één adem Nathan Vanspringel, Alexander Borgmans, Hanne Terium, Giovanni Van Lil, Gilles Vervisch, Mathieu Eloy, Dylan De Wolf, Ayrton en Yannick Redant, Ruben Valckenaere, Thibault Parmentier – krijgen we met Jens Verbergt allicht een naam erbij die we in 2020 gaan mogen onthouden!

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!