Joeri Janssens en Steven Brams debuteren met Belgium Racing in BMW M2 CS Racing Cup Benelux!

In 2021 worden de eerste wedstrijden betwist in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, het kampioenschap waarin gestreden wordt met de nieuwe 450pk sterke BMW M2 CS Racing. Het opzet, dat de steun geniet van enerzijds de BMW-importeurs in België, Luxemburg en Nederland en anderzijds BMW Motorsport, is geschreven op maat van de amateur en moet een ideale formule worden voor rijders die zich verder willen ontwikkelen. Dat sprak Joeri Janssens en Steven Brams aan en dus sloegen ze de handen in elkaar met Belgium Racing voor hun eerste volledige seizoen in de autosport.

Belgium Racing is al heel wat seizoenen een referentie binnen de Belgische autosport en sinds vorig jaar leggen we ons ook actief toe op de begeleiding van rijders die hun eerste stappen zetten in de autosport”, vertelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Joeri en Steven passen perfect in dat plaatje. Ze werken in 2021 hun allereerste volledige seizoen af en zochten een betrouwbare partner die hen volledig kon ontzorgen. Vanuit Belgium Racing ontfermen we ons niet louter over de technische aspecten van de wagen en de afstelling, maar zorgen we ook voor een gedegen begeleiding van de rijders. Denk daarbij aan aspecten als evaluatie en feedback op circuit, mental coaching, fysieke paraatheid enzoverder. We hebben bovendien nog een extra nagelnieuw exemplaar van de BMW M2 CS Racing die we kunnen inzetten voor geïnteresseerde rijders.

Steven Brams – (c) Belgium Racing

BMW-adept Joeri Janssens is een gekend gezicht op circuit en was reeds vaak te zien op track days. “Ik heb inderdaad al heel wat uren doorgebracht op circuits”, bevestigt de Kempenaar. “Toch leek racen altijd een verre droom, tot ik de BMW M2 CS Racing ontdekte. Toen ging het snel; Hans Van de Ven bracht me in contact met Belgium Racing en na één telefoontje met Steven, was alles in kannen en kruiken. Het leuke is dat ik eigenlijk al een kwarteeuw met de ambitie loop om autosport te beoefenen. Exact 25 jaar geleden werkte ik namelijk aan een Formule Ford-programma, tot de Golfoorlog roet in het eten gooide. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben altijd actief gebleven op circuit, in eerste instantie met mijn privé-wagen en nadien ook met ander materiaal en ik heb ook heel wat jaren karting beoefend. Eind vorig jaar vielen de puzzelstukjes plots op hun plaats; racen met BMW en bovendien met een product dat rechtstreeks vanuit de motorsportateliers komt was enorm aanlokkelijk en de steun van BMW Sneyers en M Cave Motorsport Experience maakte de puzzel compleet!”

Hoewel Steven Brams aan de vooravond van zijn eerste volledige autosportseizoen staat, heeft hij al wat racekilometers achter de kiezen. “Een aantal jaar geleden betwistte ik de 25 Uur van Francorchamps”, vertelt de Leuvenaar. “Door de geboorte van mijn dochter en een drukke agenda belandde de autosport echter wat op een zijspoor, maar na een telefoontje van Joeri bleek de liefde voor het racen allerminst bekoeld. Ik wil mij dit jaar vooral amuseren en veel bijleren, want ik verwacht dat er enorm veel op ons af gaat komen. Zo heb ik wel wat ervaring op Circuit Zolder en Spa-Francorchamps, maar mijn laatste rondjes op Circuit Zandvoort dateren van 15 jaar geleden. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om samen te werken met een team als Belgium Racing. Ik vind het persoonlijk enorm spannende tijden en kijk er enorm naar uit om mee te schrijven aan de geschiedenisboeken van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux!”

Joeri Janssens – (c) Belgium Racing

De deelnemers aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux nemen voor het eerst de handschoen op tijdens het weekend van 8 en 9 mei bij de enige afspraak van het seizoen op Circuit Zolder. Nadien staan nog vier afspraken op het menu, netjes verdeeld tussen de Formule 1-circuits van Spa-Francorchamps en het Nederlandse Zandvoort. Rijders die het kampioenschap wensen te betwisten, kunnen terecht bij Belgium Racing, zowel met eigen wagen als voor een “arrive and drive”-formule met volledige begeleiding door de ingenieurs en coaches van het team.

Kalender BMW M2 CS Racing Cup Benelux 2021
8-9 mei: Circuit Zolder
22-23 mei: Circuit Zandvoort (Nederland)
9-10 juli: Spa-Francorchamps
25-26 september: Spa-Francorchamps
16-17 oktober: Circuit Zandvoort (Nederland)

Bron: Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!