Jos Verstappen debuteert met winst in de Master Cup

Eerste rally, eerste trofee. Het rallydebuut van Jos Verstappen, voormalig F1-coureur en de papa van Max, is niet onopgemerkt gebleven. Integendeel, de Nederlander maakte indruk met zijn snelheid. Na een knappe vierde plaats na de openingsronde, eindigde Verstappen op de 8ste plaats in zijn eerste rally. Daarmee won hij ook de allereerste manche van de BRC Master Cup, een competitie voor 50+ rijders.

“Ik heb enorm genoten van de rally. Het is heel uitdagend als rallyrijder, want er komt zoveel op je af. Elke bocht kan er anders bij liggen dan tijdens de verkenningen, je weet niet waar er modder ligt, je moet heel goed luisteren naar je navigator… Zeker in het donker was het moeilijk. Ik heb nog veel te leren, maar dit is een mooi begin,” aldus een heel enthousiaste Jos Verstappen. Navigator Kris Botson was ook onder de indruk: “In de snelle situaties moet hij voor niemand onderdoen. Zijn wagenbeheersing is indrukwekkend. Het moeilijkste blijft het verwerken van de nota’s en het lezen van de weg, maar dat is een kwestie van ervaring.”

Xavier Bouche, die zijn programma heeft uitgebreid om de Master Cup te rijden, ging op de vierde proef al van de baan. Daardoor kon Jimmy D’Hondt de tweede plaats pakken in zijn thuisrally. “Ik heb me goed geamuseerd,” lachte de rallyrijder uit Gingelom. “We hadden één warm moment, toen ik door de laaghangende zon in Boekhout een rempunt miste. We schoven op de talud en ik dacht dat de radiator stuk was, maar gelukkig haalden we toch de finish.”

Zijn kameraad Johnny Poelmans, die voor de eerste keer startte met de ex-Verstaen Ford Fiesta Rally2, werd derde bij de Masters. “Deze Ford is een echte koersauto, in vergelijking met mijn Mitsubishi van vorig jaar. Het was voor een gentleman-driver niet zo makkelijk om me aan te passen aan deze auto. In de volgende rally’s zal het beter gaan. Ik denk dat we een mooie strijd krijgen bij de Masters, want ik ga het Jimmy niet cadeau geven,” besloot Johnny lachend.

Kurt Braeckevelt, tweede in de M Cup achter de ongenaakbare Patrick Diels, werd vierde bij de Masters, voor Henri Schmelcher, die de strijd in GT met de ex-Dekens Porsche 991 GT3.

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!