Junior Planckaert opnieuw aan de start!

Na twee achtereenvolgende keren afwezigheid zal Junior Planckaert tijdens het Truck Grand Prix-weekend op Circuit Zolder zijn heroptreden beleven in de Ford Fiesta Sprint Cup! Hij kreeg immers van de behandelende arts het groen licht om opnieuw achter het stuur te kruipen van de gele #11 Ford Fiesta van Team Longin/FordStore Feyaerts!   

De 29-jarige jongste telg van de roemrijke familie, met aan het hoofd full time pater familias Eddy, debuteerde begin april op het Nederlandse Circuit Zandvoort op overtuigende manier in de genaamde Fiesta Cup, waarin vijfentwintig identieke Fiesta’s ST-Line, 1000 kg licht en 140 pk rijk, telkens uitkomen in twee sprintraces van dertig minuten!

Niet veel later kwam Junior tijdens een vrijblijvend motorritje ten val en liep hierbij een been- en kniebreuk op. Een lange revalidatie stond hem te wachten en logischerwijze diende hij een kruis te trekken over het Zolderse Supercar Madness-weekend en ook voor de Jack’s Racing Day op het Nederlandse TT Circuit Assen bleek hij niet voldoende hersteld. Ondertussen is Junior volledig de oude. Hij kon al eerder met de auto verplaatsingen doen, sinds enige tijd stapt hij zonder krukken en kon er begonnen worden met fysieke trainingen.

Zegt Junior: “De goesting om terug te gaan racen, was groot en ik ben supertevreden dat mijn artsen hun akkoord gaven. Het enige element waarmee ik nog in de knoop lig, is mezelf, want ik weet niet hoe ik ga reageren als ik mij opnieuw in het stoeltje van de Fiesta wring en zal beginnen aan die eerste ronde! Het is dan ook belangrijk dat ik onder begeleiding van coach Bert Longin voorafgaand op Circuit Zolder ga testrijden en te zien waar ik sta, hoe ik mij voel. Het grote voordeel is dat ik Circuit Zolder voldoende ken – ik behaalde er eerder dit jaar met onderscheiding mijn racelicentie! – en de Fiesta in Cup-versie heeft na dat eerste race-weekend op Circuit Zandvoort geen geheimen meer voor mij.”

Precies in die Nederlandse duinen kweette Junior zich voor zijn debuut in de autosport knap van zijn taak en tikte in de finale race aan als 5de.

“De opdracht is en blijft ervaring opdoen en daarom wil ik in de eerste plaats elke race finishen, maar het liefst op een zo hoog mogelijke positie! Als ik op Circuit Zolder hierin slaag, mag ik mij klaarmaken voor de mij voor derde meeting en hiervoor geven we afspraak in de Ardennen op wat beter bekend staat als het mooiste circuit ter wereld. Ik kan niet wachten om kennis te maken met tot de verbeelding sprekende bochten zoal Raidillon en Blanchimont!”

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!