Kampioenen Bollen-Kluyskens-Debrus op de #477 DRM Motorsport

2020 belooft een groots jaar te worden voor DRM Motorsport. Het team gebaseerd in de buurt van Hoogtepunt Honderd in Brussel brengt verschillende wagens aan de start om mee te spelen in de voorposten van de VW Fun Cup powered by Hankook. Het nieuwe seizoen vormt voor de bronzen medaille van 2019 de gelegenheid om een bekende naam uit de paddock over de vloer te krijgen: de familie Bollen.

Philippe Bollen was, met de hulp van enkele goede vrienden, de iconische preparateur van de VW Fun Cup #277, een auto met ontelbare titels en overwinningen. “We zijn erg gelukkig om Philippe en zijn entourage dit seizoen aan onze zijde te ontvangen”, verheugt Matthieu de Robiano zich, de directeur van DRM Motorsport. “Het is een eer om de regerende kampioenen in huis te hebben. Op het circuit waren we tegenstanders, maar in de paddock bestond er altijd een uitstekende band. Hun komst is de kers op de taart van een jaar dat er voor onze structuur erg goed gevuld uitziet.”

Naast de bestaande staff van DRM zal het team van Philippe zich bezighouden met een nieuwe Evo3 die over enkele weken zijn eerste meters zal afwerken. “Toen we na afloop van de finale 2019 in Assen beslist hebben om onze dierbare #277 niet langer te laten racen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuw team om ons te ontvangen”, legt Philippe Bollen uit. “De keuze van DRM Motorsport was vanzelfsprekend. Sinds zijn debuut in 2014 is de progressie constant. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien toen mijn zoon Cédric in 2018 op de fameuse #2 ‘DRM-Autographe’ heeft geracet. Dankzij zijn professionalisme maakt DRM vandaag deel uit van de beste teams van het kampioenschap. Als Matthieu de Robiano en zijn team iets beloven, komt het snel voor mekaar. Het is moeilijk om een beter pakket te vinden om 2020 in optimale omstandigheden aan te vatten.”

De nieuwkomer bij DRM Motorsport draagt rugnummer #477, een knipoog naar zijn voorganger. “Deze nieuwe Monoplace Evo3 wordt op dit moment opgebouwd in onze vestiging in Hennuyères”, gaat Matthieu de Robiano door. “Mijn dank gaat uit naar WRT, dat geaccepteerd heeft om ons startnummer #477 toe te kennen, ter nagedachtenis van de beroemde #277.” De nieuwe wagen zal bovendien niet onopgemerkt voorbijgaan in het kleurrijke peloton dankzij een livery gemaakt door Vanuf Art Design.

Aan het stuur worden niet minder dan elf zeges verzameld in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, met Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Gilles Debrus! Dat trio combineert niet alleen snelheid en ervaring, maar is bovendien de regerende titelhouder in het kampioenschap. Cédric is zelfs viervoudig kampioen in de VW Fun Cup powered by Hankook, terwijl Sébastien de titel al tweemaal naar huis nam. “We beschikken over drie te duchten rijders die het goed met elkaar kunnen vinden”, onderlijnt Philippe Bollen. “Sébastien is volgens mij de beste rijder zonder Top Gun-statuut. Gilles heeft het meeste ervaring en heeft meermaals blijk gegeven van een opmerkelijke teamgeest. De topsnelheid van Cédric hoeft tot slot geen betoog en zijn technische feedback wordt steeds interessanter. Er was geen enkele reden om een dergelijk homogeen trio te wijzigen.”

Gezien het verleden wordt de #477 zonder twijfel een titelkandidaat in 2020. De ambitie van het trio Bollen-Kluyskens-Debrus is niet alleen om hun auto te laten zegevieren, maar ook om DRM Motorsport succes te bezorgen. “Met de #277 beschikten we over een uitstekende wagen. Voor 2020 krijgen we een dubbele uitdaging voorgeschoteld: de titel veroveren met een gloednieuwe auto die wordt klaargestoomd door een voor ons nieuw team. DRM zal andere Evo3’s aan de start brengen voor de winst en ik ben er zeker van dat we elkaar naar een hoger niveau zullen tillen. In de VW Fun Cup powered by Hankook wordt vooral het winnende team, meer dan de rijders, onthouden”, besluit Philippe.

De vuurdoop van de #477 ‘DRM Motorsport’ vindt plaats op 21 en 22 maart ter gelegenheid van de Kronos 8 Hours of Mettet, aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!