Kampioenen Kenny Herremans en FordStore Feyaerts willen opnieuw samenwerken!

Geholpen door het vroegtijdig einde van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup wisten zowel Kenny Herremans als FordStore Feyaerts zich te verzekeren van de Belgische titels. Kenny was al in 2018 algemeen kampioen en datzelfde jaar pakte FordStore Feyaerts de grootste beker in het Ford Dealer Team Championship!

Het duo Herremans/FordStore Feyaerts wist als enige voldoende punten te scoren in die Voorjaarsraces en kwam alzo ruim aan de leiding. Voorgoed, zo zou blijken.

“Uiteraard was ik liever in die vierde meeting nog voluit gegaan voor de titelstrijd en hoewel ik bij het verlaten van Circuit Zandvoort wist dat het misschien allemaal voorbij kon zijn, ben ik mij sportief blijven voorbereiden op die extra finale,”zegt tweevoudig Fiesta-kampioen Herremans. “Op dat vlak kunnen we de arbeid van Dick van Elk en zijn mensen niet genoeg onderstrepen, want hij hield bijna parallel twee mogelijkheden open om te gaan racen op ofwel Circuit Zolder of TT Circuit Assen. Corona heeft er anders over beslist. Begrijpelijk, maar spijtig want na de drievoudige afspraak op Circuit Zandvoort voelde ik dat ik klaar was voor een robbertje vooraan meevechten en het seizoen écht in schoonheid af te sluiten.”

Moet gezegd dat Dylan Derdaele in de #99 Belgium Racing/Ford Peerlings van bij de eerste confrontatie de lat zeer hoog legde en meteen de volle pot pakte. Kenny kon twee tweede plaatsen uit de brand slepen en stond tweede in de punten, net voor nieuwkomer Tomas De Backer.In de tweede meeting, en een eerste keer op TT Circuit Assen, leek de trein Derdaele/Belgium Racing/Ford Peerlings opnieuw vertrokken voor een sterk optreden en ging prompt voor een derde keer winst, maar in de tweede race moest de #99 vroegtijdig naar de kant. Kenny deelde ook in de klappen…

“In het geharrewar aan de chicane heb ik mij laten verrassen, raakte één van de banden die de piste omzomen, liep schade op en kwam niet verder dan een 5de plaats. Onder invloed van nogal wat incidenten oordeelde de koersdirectie, geheel terecht overigens, dat een extra briefing zich opdrong en ondanks de verwittigende vinger slaagde Dante Rappange erin om mij daarop een tik te verkopen, waardoor ik met een snelheid van 180 km/u van de baan vloog en niet geholpen door het uitvallen van de servobesturing – mijn pols doet nog altijd pijn! –  kon ik slechts nipt een aanrijding vermijden. Met het mes tussen de tanden ben ik daarop begonnen aan een zeer sterke inhaalrace en slaagde erin alle Belgen te verschalken en de zege te pakken. Dat deed deugd, dat was een echte opsteker. Vooral omdat ik op slechts vier punten kwam te staan van leider Derdaele…”

Wegens het door de bekende redenen drastisch beperken van het aantal meetings, werd daarop voor de Voorjaarsraces gekozen voor niet twee maar drie races ofte 65 te verdienen punten.

“Met drie races op één dag en hierdoor weinig tijd om mogelijke schade te herstellen, namen we geen onnodige risico’s. Ik heb aldus in eerste twee confrontaties met het hoofd gereden en vrede genomen met tweede plaatsen, achter respectievelijk Junioren Tomas De Backer en Milan De Laet. Voor de derde race slaagden Joris Vanhoovels en Raf Pireyn er eens te meer in om de auto piekfijn klaar te maken en kon ik mijn concurrenten achter mij laten, zonder te denken aan een virtuele plek in de Top 3.”

Kampioen met Ford Van den Bossche in 2018 en nu onder de vlag van FordStore Feyaerts een tweede keer de sterkste. Bovendien liet Kenny zijn nieuwe werkgever toe zich te kronen als beste Ford-garage!

“Die eerste titel smaakt anders,” lacht Kenny. “En dat heeft alles te maken met de context: het was al een overwinning op zich dat ik er toen in slaagde om aan de start te staan van de allereerste races van de Ford Fiesta Sprint Cup! Na de tweede meeting stond ik meteen derde in de punten maar wegens financiële problemen was ik even niet zeker van verdere deelname en dan volgde in Francorchamps de eerste overwinning en voor mij de bevestiging dat ik hier mijn plek verdiende: domineren op zo’n groot jongens-circuit gaf mij een enorme boost. Uiteindelijk gingen wij in de finale met vier kandidaten voor de titel en de beslissing zou pas vallen in de laatste vijftig meter of een verschil van twee punten tussen winst en verlies! Dit jaar blijft een rare ervaring. Ten eerste omwille van Corona en uiteraard ook wegens slechts drie meetings of zeven confrontaties en een abrupt einde van het seizoen. Met de mannen van FordStore Feyaerts en niet in het minst Tom zelf was het aangenaam samenwerken. Na een moeilijke start zijn we naar elkaar toegegroeid en is gebleken dat we elkaar perfect aanvulden. Ik teken meteen voor een vierde seizoen, mét FordStore Feyaerts!”

Bijna was Kenny niet twee maar drie keer kampioen geworden! We draaien daarom de film even terug naar de Finale Races op TT Circuit Assen in 2019. Velen onthielden het diskwalificeren van Kenny Herremans voor de aanrijding met David De Saeger…

“Heel wat andere inbreuken werden slechts nadien bekendgemaakt én bestraft. Indien ik tijdens die finale ronden via de tijdwaarneming op de hoogte was gebracht van deze sancties had ik niet langer aangevallen en die inschattingsfout niet gemaakt, want David zou een tijdstraf gekregen hebben…”

Kenny Herremans en FordStore Feyaerts zijn met drie seizoenen op hun actief één van de meest trouwe adepten van de Ford Fiesta Sprint Cup. En naast een tevreden team owner zagen we in de laatste races ook een coureur die voldaan is over zijn eigen prestaties.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!