Klassieke raceauto’s uit de jaren 70 debuteren in de nieuwe DTM Classic DRM Cup op Imola

De toerwagens en GT-sportwagens uit de jaren 70 maken hun comeback op het circuit in de nieuw gecreëerde DTM Classic DRM Cup. Tijdens de première van dit weekend (17 t/m 19 juni) op ​​het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zorgen 24 klassieke raceauto’s van zes merken met 14 verschillende modellen voor een flinke bandbreedte en een indrukwekkende presentatie van de autosportgeschiedenis op het DTM-platform.

De legendarische Ford Zakspeed Capri Turbo en de enorme Sauber BMW M1 Group 5 behoren tot de meest indrukwekkende vertegenwoordigers van het DRM-tijdperk dat liep van 1972 tot 1981. Het merk uit München, de sterkste in het veld met elf auto’s, is vertegenwoordigd met vijf verschillende voertuigtypes, naast de unieke M1 ook de prachtige 3.0 CSL, de klassieke 2002, de 635 CSi en de vroegste 3-serie modellen.

Naast de Capri vormt een Escort RS 1600 een aanvulling op de vroege DRM-spreuk van de in Keulen gevestigde fabrikant. Porsche, uit Zuffenhausen, heeft een beslissende stempel gedrukt op de voorganger van de DTM-serie DRM en is aanwezig met de klassieke Carrera RSR 3.0 maar ook met een van de zeldzame 914/6’s.

Vooral voor de vijf deelnemers met auto’s van het Italiaanse merk Alfa Romeo wordt het evenement op het Grand Prix-circuit in de regio Emilia-Romagna waarschijnlijk een onvergetelijke ervaring. Naast drie 1750 GT-Am’s en een Giulia Sprint GTA is ook een zeldzame Montreal in Groep 4 uitvoering aanwezig. Andere zeldzame auto’s zijn een De Tomaso Pantera, eveneens voorbereid op de liberale Group 4-regelgeving, en een Opel Monza 3.0 in de karakteristieke Gilden Kölsch-kleurstelling.

Alle coureurs, zowel mannen als vrouwen, hebben een hart voor hun automobielpareltjes en zorgen er liefdevol voor, maar op circuits zoals het 4,909 kilometer lange circuit van Imola stuwen ze de klassiekers naar opmerkelijke rondetijden.

Er zijn ook twee voormalige DTM-coureurs in het veld: Otto Rensing, een BMW Junior sinds 1986 die met een BMW M3 reed in de DTM van 1991, wisselt af met Michael Hess om een ​​Porsche Carrera RSR 3.0 te besturen, terwijl Stefan Mücke, die in de DTM reed met Mercedes-Benz van 2002 tot 2008 en de populaire teambaas Peter Mücke zijn een vader-en-zoon team dat racet met de Zakspeed Capri.

Twee broerparen met Peter en Jürgen Schumann met de BMW 635 CSi en Stephan en Matthias Jocher met de Opel Monza, Ute en Stefan Schreiber met de Alfa Romeo 1750 GT-Am maken ook deel uit van het illustere veld, net als Adrian van Hooydonk, die als hoofd van BMW Group design uiteraard een mooie BMW 3.0 CSL Coupé op de baan brengt.

De DTM Classic DRM Cup is het allereerste volbloedkampioenschap voor DRM-raceauto’s en zal, na Imola, in actie komen op twee andere lang bestaande racecircuits: de Nürburgring van 26 tot 28 augustus en de Red Bull Ring in Stiermarken van 23 tot 25 september.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!