Koen en Kris Wauters slaan handen in elkaar met Belgium Racing

Terwijl de coronapandemie onze dagelijkse samenleving nog steeds stevig in haar greep houdt, bereidt viervoudig 24 Uur van Zolder-winnaar Belgium Racing het autosportseizoen 2020 voor. Zoals eerder gemeld heeft de regerende Belcar-kampioen de intentie om zijn titel te verdedigen met de Lamborghini Huracán Super Trofeo, maar anderzijds blijft het Limburgse team ook Porsche trouw – het merk waarmee het al zoveel successen behaalde. Onderdeel daarvan is een samenwerking met Koen en Kris Wauters, die met een Porsche 911 van de laatste generatie een gevarieerd autosportprogramma willen afwerken.

De ervaren Marc Goossens, als Program Manager bij Belgium Racing verantwoordelijk voor de uitwerking en begeleiding van de verschillende programma’s, licht toe. “We kunnen vandaag 1001 plannen maken, maar de realiteit is dat we simpelweg niet weten hoe 2020 er op sportief vlak zal uitzien, laat staan wanneer het seizoen zal beginnen. We mikken daarom in eerste instantie op een testprogramma, dat vandaag begint op Circuit Zolder. Ik ken Koen en Kris uiteraard al heel wat jaren, maar heb nog nooit met hen kunnen samenwerken. Ik kijk er dus naar uit om samen met hen successen te boeken.”

“Het is voor iedereen een bizarre periode, maar ik moet erkennen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, lacht Koen Wauters. “We popelen allemaal om weer te kunnen racen, al hebben Kris en ik initieel wel hard moeten puzzelen om autosport te kunnen combineren met de activiteiten rond ons  recent uitgebrachte album Tweesprong. Door de corona-uitbraak hebben we die puzzel echter naar de vuilbak moeten verwijzen. Hoe ons raceprogramma nu opgebouwd wordt, zal enerzijds in grote mate afhangen van wat de overheid besluit en anderzijds hoe onze concertagenda er gaat uitzien. Wat wel zeker is, is dat we racen met een wagen van Belgium Racing. Het team van Patric Derdaele en Jan Gabriëls is niets minder dan een begrip in de Belgische racerij en na een ongeziene reeks van vier opeenvolgende triomfen met Porsche in de 24 Uur van Zolder denk ik dat niemand eraan durft te twijfelen dat zij de Porsche 911 op hun duimpje kennen.”

“Er zijn in de Benelux enkele interessante mogelijkheden om met een Porsche te racen, waaronder het Belcar Endurance Championship, de Porsche Carrera Cup Benelux en de nieuwe Porsche Sprint Challenge Benelux”, verduidelijkt Kris Wauters. “In samenspraak met onze partner Pulse Secure en Belgium Racing zullen we een gepast programma uitwerken, al lijkt het mij uitgesloten dat we een volledig kampioenschap zullen betwisten. Ik kijk ernaar uit om vandaag voor het eerst in maanden weer achter het stuur van een racewagen te kruipen, bovendien op het splinternieuwe asfalt in Zolder! Hoewel we de Porsche 911 kennen, zal het vermoed ik toch aanpassen zijn op die nieuwe asfaltlaag. De boodschap is dus in eerste instantie ervaring opdoen en het team wat beter leren kennen.”

Belgium Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!