Krafft Racing: Eleven Sports 24 Hours of Zolder

Volgend weekend staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship 2019 op het programma, de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Bert en Stienes Longin, Christoff Corten en Giorgio Maggi werken sereen naar de Limburgse etmaalrace toe, met de bedoeling met de Krafft Racing Norma naar het hoogste podiumtrapje te rijden.

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder is een grote uitdaging voor mens en machine, dat is geweten. Ook in 2019 is dat het geval, zeker omdat het niveau van de langste race van het Belcar Endurance Championship opnieuw heel hoog ligt.

“Er zijn nogal wat zegekandidaten, ja”, stelt Bert Longin. “Daarom is een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk. Ik heb het geluk om me bij mijn 24ste deelname aan de 24 uur te kunnen omringen met drie jonge gasten met veel talent en veel goesting. Ze zitten alledrie op het hoogtepunt van hun kunnen, dus qua strategie of wedstrijdindeling hoeven we geen compromis te sluiten.”

Bij Krafft Racing houdt men het ook bewust bij vier rijders, hoewel er reglementair vijf toegelaten zijn. “Hoe soberder, hoe beter, dat is het devies van Krafft”, glimlacht Longin sr. “En daar kan ik me helemaal in vinden. Als ouderdomsdeken zal ik er ook voor zorgen dat die jonge gasten zich niet te veel laten meeslepen. Voor ego’s hebben we in ons team één plaatsje voorzien: in de vuilbak. Eerlijk? Ik heb nog nooit zo rustig naar de 24 uur kunnen toeleven.”

Toch blijft de sportieve uitdaging groot. “Als je een paar jaar geleden een hele race lang uit de problemen kon blijven, finishte je bijna gegarandeerd op het podium”, weet Stienes Longin. “Dat is nu niet meer het geval. Wil je winnen, zal je gas moeten geven. En een degelijke strategie uitwerken.”

Dat hij pas papa is geworden betekent voor Stienes Longin een extra boost. “De geboorte van Matthieu geeft me heel veel energie”, lacht de Leuvenaar. “En maar goed ook. Want ik zou die 24 uur ook wel eens graag willen winnen.”

Winst in de 24 uur van Zolder, dat heeft Christoff Corten sinds 2017 al op zijn palmares staan. “Een geheim om in Zolder te winnen is er niet”, aldus Corten. “Uit de problemen blijven en het verkeer goed inschatten zijn basisvereisten. Onze Norma is dan wel heel snel, maar ook wel wat fragiel. Een Porsche kan bijvoorbeeld beter tegen een stootje, letterlijk dan.”

Van het viertal op de Krafft Racing Norma heeft de 21-jarige Giorgio Maggi het minst ervaring met de Belcar. “Ik ken Giorgio nu al een tijdje”, legt Bert Longin uit. “Sinds we samen in de Le Mans Series hebben gereden (2016, red.) is hij een heel wat gegroeid, zowel fysiek als mentaal. Hij heeft ondertussen al een test met de Norma afgewerkt, en op donderdag zal hij genoeg gelegenheid krijgen om helemaal aan de bolide en het circuit te wennen.”

De Eleven Sports 24 Hours of Zolder gaan woensdag al van start, met de parade van het circuit richting het Heldenplein in Heusden-Zolder (start om 15u30). Op donderdag krijgen we dan de vrije trainingen, pre-qualifying, Super Pole en de avondlijke trainingen. Op zaterdag volgt dan nog de warm-up, een handtekeningsessie van de rijders om 12 uur en de start van de race om 16 uur. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!