KÜS Team Bernhard schrijft ook een Porsche 911 GT3 R in voor de DTM 2022

Nog een spectaculaire nieuwe inzending voor de DTM: het team van Timo Bernhard, tweevoudig wereldkampioen endurance en Le Mans-winnaar Timo Bernhard, zet een Porsche 911 GT3 R in voor de de DTM van 2022. Met de 23-jarige Porsche-fabriekscoureur Thomas Preining uit Oostenrijk is de bestuurder ook al bevestigd. Bovendien zal KÜS Team Bernhard, dat zijn basis heeft in Landstuhl in de Duitse Palts, ook meestrijden met twee Porsche Cayman RS Clubsports in de jonge talentenserie van de DTM Trophy.

Na SSR Performance met een inzending van twee auto’s, is KÜS Team Bernhard het tweede Porsche-team dat zijn inzending voor het komende DTM-seizoen indient en nu al het derde nieuwe team naast Grasser Racing Team dat met vier Lamborghini’s zal rijden. Het nieuwe seizoen van de DTM 2022 begint van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal.

(c) DTM – Timo Bernhard

In 2010 richtten Timo Bernhard en zijn vader Rüdiger KÜS Team Bernhard op, dat aanvankelijk betrokken was bij de rallysport en vanaf 2016 ook deelneemt aan circuitraces. Met de legendarische 911 behaalde het team talloze overwinningen en podiumplaatsen. “Dit is een volledig nieuwe uitdaging”, zegt Timo Bernhard over zijn DTM-inzending. “Ik ben erg trots dat ik ons ​​nieuwe topprogramma voor het seizoen 2022 mag aankondigen. We racen in de DTM met een Porsche 911 GT3 R. Ik denk dat we er na zes jaar in ADAC GT Masters goed op voorbereid zijn. Met Thomas Preining hebben we een belangrijke constante factor in ons team. Ik ken zijn kwaliteiten en ben erg blij dat hij deel uitmaakt van ons programma.”

(c) DTM – Thomas Preining

De zoon van een succesvolle motorcoureur, de 23-jarige Thomas Preining uit Linz in Oostenrijk, won in 2017 de Porsche Carrera Cup Deutschland-titel en is sindsdien door Porsche gecontracteerd als fabriekscoureur. “Ik ben super enthousiast en gemotiveerd voor de DTM volgend jaar. Sinds ik dit heb geleerd, ben ik elke dag gretig aan het werk. Ik wil tenslotte zo goed mogelijk voorbereid zijn op dit seizoen om het project meteen goed van start te laten gaan. Ik heb het volste vertrouwen in het team en alle betrokkenen. Ik denk dat er zeker rekening gehouden moet worden met ons en dat we iets kunnen bereiken”, zegt Preining, die in 2021 al meedeed aan andere raceseries met KÜS Team Bernhard en met het startnummer 24 in de DTM zal racen.

(c) DTM – Thomas Preining

“Dit wordt een heel spannend seizoen in DTM, daar ben ik rotsvast van overtuigd”, zegt Frederic Elsner, directeur event & operations van de DTM-organisatie ITR. “Met het team van Timo Bernhard en met SSR Performance en Grasser Racing hebben we al drie nieuwe teams die, met hun geweldige prestaties in GT-racen, ook in de DTM sterke prestaties zullen leveren en de concurrentie nog intenser zullen maken. De fans kunnen zich verheugen op een spannend seizoen, op nieuwe teams en natuurlijk ook op Porsche als een ander fulltime merk in DTM.”

(c) DTM

KÜS Team Bernhard zal dubbel werk verrichten op het professionele DTM-platform. “Naast DTM zullen we ook deelnemen aan de DTM Trophy met twee nieuwe Porsche 718 Cayman RS Clubsports. De ondersteuning van jonge chauffeurs blijft voor ons immers erg belangrijk”, zegt Timo Bernhard. Frederic Elsner voegt toe: “Voor de DTM Trophy is de betrokkenheid van KÜS Team Bernhard met twee Porsches een onbetwiste upgrade. Ook in het derde jaar stijgt het niveau in onze jonge talentenpool. Het wordt weer spannend om te zien hoe jonge talenten zich presenteren in deze veeleisende competitie om zich klaar te stomen voor hun afstuderen aan de DTM. En natuurlijk zijn we erg blij dat steeds meer teams het potentieel van het DTM-platform erkennen en benutten. ” De DTM-trofee waarvoor voormalig DTM-kampioen Martin Tomczyk in de toekomst de leiding zal hebben als de seriemanager, begint het seizoen 2022 op DEKRA Lausitzring van 20 tot 22 mei.”

Tickets voor het nieuwe seizoen zijn al verkrijgbaar via de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en de DTM Ticket Hotline (+49 1806 99 11 66).

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!