Lamborghini bevestigt line-up voor seizoensdebuut 24 Hours of Daytona

Lamborghini Squadra Corse heeft de zeven officiële fabriekspiloten onthuld voor 2022, die strijden om de belangrijkste GT3-kampioenschappen aan het stuur van de Huracán GT3 EVO. Giacomo Altoè, Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Albert Costa, Marco Mapelli, Sandy Mitchell en Franck Perera behouden hun plaatsen in het programma.

De line-up van de Lamborghini Factory Driver uit 2022 heeft een buitengewoon cv: Altoè won het Italiaanse Gran Turismo Championship in 2018 en voegde het jaar daarop het International GT Open Championship toe aan de zijde van Costa. Caldarelli en Mapelli voltooiden GT World Challenge Europe’s onofficiële ‘drievoudige kroon’ van de Sprint-, Endurance- en Overall-titels in 2019 en voegden vorig seizoen vier polepositions en één overwinning toe met 2017 Blancpain GT Series-kampioen Bortolotti. De selectie wordt gecompleteerd door de Schotse coureur Mitchell, de Britse GT-kampioen van 2020 en de zeer ervaren Franck Perera (Frankrijk), winnaar van de 24 Hours of Daytona in 2018.

“Ik ben trots en tevreden met de resultaten die vorig seizoen zijn behaald”, zegt Giorgio Sanna, Lamborghini’s Head of Motorsport, “en de fundamentele bijdrage die onze fabriekscoureurs hebben geleverd. Onze doelstellingen voor 2022 zijn om ons leiderschap te bevestigen in de kampioenschappen waar we al succes hebben geboekt, om de doelen te bereiken die ons tot nu toe zijn ontgaan, en om meteen competitief te zijn in de nieuwe uitdagingen die ons te wachten staan. Ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteiten van de Huracán GT3 EVO, gecombineerd met het talent van onze coureurs, ons veel voldoening zullen schenken. Tot slot onze beste wensen en veel succes aan Giovanni Venturini, al acht jaar fabrieksrijder, aan wie we de hele Squadra Corse-divisie bedanken.”

Franck Perera

Voor zes van de coureurs is de eerste uitdaging de 24 Hours of Daytona (29-30 januari), een evenement dat Lamborghini won voor drie opeenvolgende edities in de GTD-klasse tussen 2018 en 2020. Bortolotti (in zijn zevende deelname en winnaar in 2018 en 2019), Caldarelli (zesde deelname en winnaar in 2020) en Mapelli (vijfde deelname en tweede plaats in 2020) debuteren in de nieuwe GT Daytona Pro-categorie met het Amerikaanse team TR3 Racing in de #63 Huracán GT3 EVO, de enige Lamborghini in een klasse met 13 geregistreerde bemanningen voor in totaal 61 auto’s op de grid. Naast de drie officiële coureurs is de Zwitserse coureur Rolf Ineichen, al tweevoudig winnaar van de race met Lamborghini in 2018 en 2019. De Huracán met het nummer 63 zal de race vanaf de pole starten dankzij Bortolotti en Caldarelli, die de Motul Pole Award claimden door de kwalificatierace op Daytona International Speedway te winnen.

“De 24 Hours of Daytona heeft een speciale betekenis voor ons. Na drie overwinningen en vier podiumplaatsen op rij zijn we natuurlijk vastbesloten om weer hoog te mikken”, aldus Sanna. “Deze race-editie markeert het begin van een nieuwe samenwerking tussen Lamborghini en TR3 Racing, een team dat veel ervaring heeft en zeker alle potentie heeft om goede resultaten te behalen.”

Het wordt de tweede ervaring in Daytona voor Altoè, die een verder volledig Amerikaanse bemanning van de Huracán zal versterken, die in de GTD-klasse is opgesteld door TR3 Racing, de #19 die is toevertrouwd aan John Megrue, Jeff Segal en Bill Sweedler. Mitchell zal zijn debuut maken op de Florida tri-ovaal, ter ondersteuning van veteraan Corey Lewis (winnaar in 2020), Robert Megennis en Jeff Westphal in de #39 Huracán van de CarBahn met het Peregrine Racing-team. Tot slot zal Perera Lamborghini GT3 Junior Drivers Mateo Llarena en Maximilian Paul flankeren in de #71 Huracán van T3 Motorsport.

(c) Lamborghini

De 24-uursrace van Daytona in 2022 markeert ook de hernieuwing van de samenwerking tussen Lamborghini en IMSA. Voor het eerst overeengekomen tussen de Italiaanse autofabrikant en de International Motor Sports Association in 2013 – ter gelegenheid van het debuut van de Lamborghini Super Trofeo one make-serie in Amerika – is de samenwerking met nog eens vijf jaar verlengd (2022 – 2026).

“We zijn erg trots op deze verlenging van het partnerschap – zei Sanna – IMSA is een prestigieuze partner voor ons, vooral in een strategische markt als Noord-Amerika. Ik kijk er echt naar uit om onze gloednieuwe Huracán Super Trofeo EVO2 te zien racen op iconische circuits als Laguna Seca, samen met IMSA voor het 10e seizoen.”

“Lamborghini Super Trofeo North America maakt fans al bijna tien jaar enthousiast met zijn snelle, exotische auto’s en scherpe concurrentie”, zei IMSA-president John Doonan. “Terwijl we ons voorbereiden op dit speciale seizoen, is het goed om te weten dat de basis is gelegd zodat de serie de komende jaren kan blijven groeien en bloeien. Met een nieuwe auto, nieuwe teams en een groter aantal verwachte inschrijvingen, belooft de toekomst veel goeds voor Lamborghini Super Trofeo North America om door te gaan als een levendig onderdeel van de IMSA-familie.”

Bron: Lamborghini

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!