Lamborghini Polo Storico op Rétromobile Paris 2022

Van 15 tot 20 maart staat Lamborghini Polo Storico op de klassieke autoshow Rétromobile in Parijs. De deelname van het bedrijf Sant’Agata Bolognese aan het evenement is officieel het begin van een jaar van eerbetoon aan de geschiedenis van zijn legendarische 12-cilindermotor, voordat het hybridisatieproces in 2023 begint met de lancering van het eerste hybride productiemodel. Op zijn stand zal een reconstructie te zien zijn van de eerste Countach (het LP 500-prototype uit 1971) en de carrosserie van een Miura P400 SV die wordt gerestaureerd door het Polo Storico-team in Sant’Agata Bolognese.

Onder de aanwezigen op de preview-avond was Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini.

“De V12-motor vormt het hart van iconen uit de geschiedenis van het merk, van de Miura en de Countach tot de Aventador Ultimae, die dit jaar het doek laat vallen over het onvergetelijke verhaal van onze verbrandingsmotor”, aldus Winkelmann. “Enthousiastelingen van de autocultuur zullen zich bij ons kunnen aansluiten bij Rétromobile, waar we hulde brengen aan ons gekoesterde erfgoed en de enorme technische expertise van onze vroegere en huidige technici. Vanaf volgend jaar stapt Lamborghini een geëlektrificeerde toekomst in: de erfgenaam van de Aventador krijgt hybride technologie aangeboden in de eerste fase van ons Direzione Cor Tauri-plan, dat de weg naar 2030 uitstippelt. Het stelt doelen met als doel het verminderen van onze impact op het milieu door een holistische en maatschappelijk verantwoorde benadering te volgen.”

De Countach LP 500 is te zien in de originele “Giallo Fly Speciale” gele tint. Het is een reconstructie van de legendarische auto die in maart 1971 op de Autosalon van Genève werd gepresenteerd en vernietigd tijdens een crashtest die in maart 1974 werd uitgevoerd voor typegoedkeuringsdoeleinden. De reconstructie werd uitgevoerd door Lamborghini Polo Storico voor een verzamelaar en nam ongeveer 25.000 uur in beslag. Een cruciale bijdrage werd geleverd door Lamborghini’s Centro Stile, die toezicht hield op de contouren van de carrosserie en ervoor zorgde dat alles overeenkwam met de oorspronkelijke stijl. De mechanische onderdelen zijn allemaal ofwel gerestaureerde onderdelen uit die tijd of reconstructies van onderdelen die niet meer verkrijgbaar zijn of speciaal voor de auto zijn gemaakt. De carrosserie en het chassis werden volledig herbouwd door deskundige paneelkloppers, die ze met de hand vormden en sloegen. Pirelli kwam aan boord om de banden opnieuw te maken. Via de Stichting leverde het alle benodigde historische materialen, produceerde het banden waarvan het ontwerp en de afmetingen overeenkwamen met die uit die tijd, en liet het ze goedkeuren voor gebruik op de weg.

Op de stand is ook de carrosserie te zien van een Miura P400 SV die eigendom is van een verzamelaar die Lamborghini Polo Storico heeft gevraagd deze te restaureren voor conserveringsdoeleinden. Hij wordt opnieuw gespoten in de originele oranje kleur “Arancio Miura”, waarna het interieur en de mechanische onderdelen – die momenteel worden gerestaureerd – worden teruggeplaatst.

Lamborghini Polo Storico, geopend in 2015, is een Automobili Lamborghini-afdeling die zich toelegt op het behoud van de historische identiteit van het bedrijf. Haar belangrijkste taken zijn het certificeren en restaureren van alle Lamborghini-auto’s die tot 2001 zijn geproduceerd. Daartoe houdt Polo Storico toezicht op het behoud en de acquisitie van nieuwe bronnen voor de bedrijfsarchieven, waardoor het mogelijk wordt om het beste van alle klassieke Lamborghini’s naar boven te halen.

Bron: Automobili Lamborghini S.p.A. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!