Lamborghini Super Trofeo: Huracán ST EVO2 maakt debuut in Imola

Op het iconische Italiaanse circuit van Imola vindt de openingsronde van het Lamborghini Super Trofeo Europe-seizoen 2022 plaats, de 14e editie van het merk GT-kampioenschap en de eerste voor de geheel nieuwe Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2. Zevenendertig auto’s zijn klaar om te vechten op de Grand Prix-locatie in alle vier de klassen, met gegarandeerd genoeg actie.

Op Imola zal drievoudig wereldkampioen motorrijden Dani Pedrosa zijn debuut maken voor het Rexal FFF Racing Team. De Spanjaard zal dit jaar in drie rondes samenwerken met voormalig LMP2-coureur Antonin Borga, met Misano en Portimão ook op de agenda. “Het is een nieuwe ervaring voor mij”, zei Pedrosa. “Mijn belangrijkste doel is om plezier te hebben en de adrenaline van het racen te ervaren. De kans deed zich voor dankzij Lamborghini en met de hulp van het FFF Racing-team werd deze geopend. Het is een kans om gedeeltelijk deel te nemen aan het kampioenschap met de steun van mijn teamgenoot Antonin Borga, die ervaring heeft in de autosport, dus ik hoop van hem en het team te leren en van de ervaring te genieten.”

Imola heeft slechts één keer eerder op de Lamborghini Super Trofeo Europe-kalender gestaan, toen het de laatste ronde en de vijfde editie van de Wereldfinale in 2017 organiseerde. Dit seizoen worden zevenendertig teams op de startgrid verwacht voor de seizoensopener, ook de titelwinnaars van vorig jaar het Oregon Team keren terug om hun kroon te verdedigen in de Pro-klasse. Alessandro Tarabini en Filippo Berto leiden het team van Jerry Canevisio en Giorgio Testa, terwijl Berto zijn Super Trofeo-debuut maakt. Ondertussen zal Bonaldi Motorsport een paar ervaren coureurs inzetten met Loris Spinelli en Max Weering. Het duo is een beproefde combinatie, die vorig seizoen beide overwinningen op de Nürburgring heeft behaald, waardoor de Nederlander Weering tweede werd in het puntenklassement van het kampioenschap van vorig jaar.

In de Pro-klasse zullen ook een aantal debutanten in de mix zitten, met VS Racing die het Franse duo Jean-Luc D’Auria en Stéphane Tribaudini aanvoert. Bij Leipert Motorsport zal de Roemeense coureur David-Mihai Serban zijn eerste seizoen solo rijden, terwijl de volledig Amerikaanse bemanning van Jean-François Brunot en Kerong Li hun krachten bundelen. Belgisch eenzitterkampioen Amaury Bonduel maakt met BDR Competition de overstap naar het GT-racen. Milan Teekens zal zijn tweede seizoen in Super Trofeo Europe rijden, maar dit keer bij Target Racing naast rookie Marzio Moretti.

De Pro-Am-klasse wordt een van de meest competitieve in jaren, met 10 inschrijvingen die zullen deelnemen aan de openingsronde. Damian Ciosek en Magnus Gustavsen zullen samen racen voor het Lamborghini Roma Team, terwijl voormalig Blancpain GT Series en GP3 Series coureur Lewis Williamson zijn debuut maakt voor het Oregon Team naast Massimo Ciglia. Imola markeert de terugkeer naar Super Trofeo Europe voor twee coureurs: Emanuele Zonzini uit San Marino, zal een team vormen met Emanuel Colombini bij VS Racing, terwijl de Italiaan Pietro Perolini en de Argentijn Paolo Biglieri de line-up van Bonaldi vervolledigen. Bronislav Formanek en Josef Zaruba zetten hun samenwerking in het volledig Tsjechische Micanek Motorsport-team voort terwijl ze voor de eerste keer de klassetitel willen veroveren. De aanval van Leipert Motorsport wordt versterkt door de komst van de ervaren Nieuw-Zeelander Brendon Leitch, die een campagne combineert in GT World Challenge Europe, en de Amerikaan Gerhard Watzinger. Veteraan Jürgen Krebs en Tim Torsten Müller bezetten de tweede Leipert-auto. Voormalig Leipert Motorsport-koppel Dan Wells en Oscar Lee zetten hun samenwerking dit jaar voort, maar zullen overstappen naar het Rexal FFF Racing Team, terwijl Dmitry Gvazava bij Target Racing blijft, samen met nieuwkomer Milan Petelet. Ten slotte zal GT3 Poland landgenoten Grzegorz Moczulski en Rafal Mikrut inzetten.

De Am-klasse is al even druk, met een aantal nieuwe inschrijvingen voor 2022. De Fransman Stéphan Guerin zal solo rijden met Arkadia Racing voor hun eerste seizoen in het kampioenschap. Boutsen Ginion breidt uit naar vier auto’s voor 2022, waarbij Claude-Yves Gosselin en Marc Rostan hun samenwerking van vorig jaar voortzetten. Elie Dubelly werkt samen met Pierre Feligioni, terwijl Feligioni’s teamgenoot voor 2021 Daniel Waszczinski een nieuwe samenwerking aangaat met Regis Rego De Sebes. Het veld wordt gecompleteerd door de Belg François Grimm, die vorig jaar deelnam aan International GT Open.

Andrzej Lewandowski zal zijn Pro-Am-titel van vorig jaar verdedigen in de nieuwe omgeving van GT3 Poland, dat een andere auto voor Holger Harmsen zal inzetten. Ervaren campagnevoerder Oliver Freymuth keert terug met zijn AKF Motorsport-team, terwijl Enrico Bettera zijn debuut maakt bij het Oregon Team. Gabriel Rindone blijft bij Leipert Motorsport, Raffaele Giannoni blijft bij Automobile Tricolore.

In de Lamborghini Cup is tweevoudig titelverdediger Hans Fabri terug voor nog een seizoen bij Imperiale Racing. Hij neemt het op tegen drievoudig kampioen Gerard van der Horst (kampioen in 2016, 2017 en 2018) en tegen de titelwinnende broers en zussen in 2019 van Benoît en François Semoulin (Semspeed). Als tweede plaats in 2021 zullen vader-en-zoonduo Luciano en Donovan Privitelio de titel veroveren met Rexal FFF Racing Team, dat ook een tweede auto in de LB Cup-klasse zal inzetten voor Kumar Prabakaran. Sandro Mur zal solo rijden voor Bonaldi Motorsport.

Het Imola-weekend begint op vrijdag met een paar vrije trainingen, waarna de kwalificatie op zaterdagochtend om 10:40 uur plaatsvindt. Daarna is het tijd voor de openingswedstrijd van het seizoen later op de dag, de 50 minuten durende pitstoprace die begint om 16:05 uur. Race 2 vindt plaats op zondagochtend om 11.50 uur. Livestreaming in het Engels wordt uitgezonden op het Lamborghini Squadra Corse YouTube-kanaal en Facebook-pagina, terwijl Sky de rechten heeft om in Italië en Duitsland uit te zenden.

Lamborghini Super Trofeo Europe – Kalender 2022

Ronde 1: Imola (Italië), 1-3 april

Ronde 2: Le Castellet (Frankrijk), 3-5 juni

Ronde 3: Misano (Italia), 1-3 juli

Ronde 4: Spa-Francorchamps (België) 29-30 juli

Ronde 5: Barcelona (Spanje) 30 settembre-2 oktober

Ronde 6: Portimão (Portugal), 3-4 november

Grote finale: Portimão (Portugal), 5-6 november

Bron: Automobili Lamborghini S.p.A. 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!