Larry ten Voorde wint de laatste twee races en kroont zich tot eerste kampioen

Larry ten Voorde wint zowel de eerste als de tweede race in Monza. Hij begon uiteindelijk met een achterstand van twee punten op Ayhancan Güven, maar wordt kampioen op Italiaanse bodem met maar liefst veertien punten verschil. 

Güven wist de poleposition te bemachtigen met iets meer dan een tiende van een seconde op Ten Voorde. De Turk gooide de deur onmiddellijk dicht voor Ten Voorde en nam de leiding in handen. Maar even later maakte Güven een fout waardoor de Nederlander toch kon voorbij manoeuvreren. In de laatste ronde plaatste Güven in de tweede chicane nog een aanval op Ten Voorde, maar de Nederlander verdedigde uitstekend. Güven kwam op de kerbs terecht en viel zo terug tot op de vierde plaats. Ten Voorde won de wedstrijd voor Pereira en Köhler en nam meteen ook de leiding over in het klassement.

De tweede race kende een dramatische start voor Güven waarbij de titelkansen meteen verkeken leken te zijn. Hij viel van een vierde plaats terug naar de elfde plek en was meteen op achtervolgen aangewezen. Güven hield het hoofd koel en kon zich terug knokken naar de tweede plaats, maar vormde geen bedreiging meer voor de Nederlander. Ten Voorde komt als eerste over de streep na Güven, Köhler is tevreden met de laatste podiumplaats.

Larry ten Voorde mag zich tot eerste kampioen van de virtuele Porsche Mobil 1 Supercup kronen. “Ik heb veel voorbereidingswerk gedaan met mijn team voor deze twee races in Monza. Ayhancan Güven en ik hebben een geweldige show neergezet voor de fans. Ik heb de race goed onder controle kunnen houden en ben zeer tevreden met de titel ”, zei Ten Voorde.

Onze landgenoot Laurens Vanthoor eindigde op de zesde plaats in de eerste race, voor race twee was hij pas drieëntwintigste na een drive through.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!