Laurin Heinrich claimt dubbele overwinning in de Porsche Esports Carrera Cup Duitsland

Laurin Heinrich is de “Race at Home” -winnaar van de Porsche Esports Carrera Cup Duitsland. Op het speciale digitale evenement van de nationale one-make cup won de Duitser beide races van 30 minuten.  

In totaal stonden 21 coureurs op de grid van de virtuele Autodrom Most (Tsjechië) in hun Porsche 911 GT3 Cup waaronder Porsche-ambassadeur Timo Bernhard (D / Team75 Bernhard / Porsche Zentrum Mannheim). In de eerste race wist de tweevoudig eindwinnaar van de 24 uur van Le Mans zich staande te houden en een plaats op het middenveld te claimen. De one-make cup draaide zijn virtuele evenement op het RaceRoom-simulatieplatform.

“Dit was een uitstekende start van ons tweede esports-seizoen. Beide races zaten boordevol duels en het beste bewijs dat virtueel racen echt vermakelijk is. Van doorgewinterde sim-racers, jonge talenten, amateur-coureurs en echte autosporters die kijkers trakteerden op vele inhaalmanoeuvres, zei Hurui Issak, projectmanager van de Porsche Carrera Cup Duitsland.  

Alle sim-racers namen deel aan voertuigen die waren afgewerkt in het speciale lakwerk van verschillende Porsche-centra uit heel Duitsland. Bij beide races behaalde Heinrich (D / Porsche Zentrum Bamberg) een start-tot-vlag overwinning. In de eerste ronde behaalde de polesitter bij aanvang een kleine voorsprong en bouwde daarop verder om uiteindelijk na 19 ronden op de eerste plaats de vlag te pakken. “Het was een perfecte virtuele racedag voor mij. Mijn start was geweldig en ik heb mijn banden kunnen sparen dankzij de kloof die ik heb opgedaan. Ik had de leiding te allen tijde goed onder controle ”, zei een opgetogen Heinrich.

In de achtervolging kwam Rudy van Buren (NL / CarTech Motorsport / Porsche Zentrum Olympiapark) in de eerste ronden niet voorbij de leider en verloor uiteindelijk het contact met Heinrich. De Formule E-simulatorrijder eindigde de race als tweede. “Eerlijk gezegd heb ik nog niet de kans gehad om veel ervaring op te doen op RaceRoom. De tweede plaats is dus beter dan ik had verwacht. Ik had niet de snelheid om een gevecht aan te gaan met Laurin Heinrich, dus ik ben blij met dit resultaat ”, aldus Van Buren. Zijn landgenoot Larry ten Voorde (Huber Racing / Porsche Zentrum Augsburg) volgde als derde over de streep. Berkay Besler (TR / Huber Racing / Porsche Zentrum Dortmund) werd vierde en Dylan Pereira (L / Förch Racing / Porsche Zentrum Frankfurt) werd vijfde.  

In race twee legde Heinrich bij de start opnieuw de basis voor zijn overwinning. De 18-jarige pakte de race vanaf pole position en reed prompt het veld uit en reed een zelfverzekerde race om zijn tweede overwinning te behalen. Heinrich profiteerde ook van de gevechten achter hem: vanaf de derde plaats won Ten Voorde de sprint naar de eerste bocht tegen van Buren om de tweede plaats te pakken. In de tweede ronde maakte Van Buren echter een tegenbeweging om de tweede plaats van Ten Voorde te heroveren en behield die tot de vlag. De derde podiumstap werd ingenomen door Pereira nadat Tien Voorde in de zesde ronde een stuurfout maakte en zo naar onder zakte in de rangschikking. Positie vier en vijf gingen naar Julian Hanses (A / Förch Racing / Porsche Zentrum Berlin) en Ten Voorde.

Timo Bernhard deed zaterdag ook mee aan de online race. De tweevoudig wereldkampioen van het FIA World Endurance Championship (WEC) en vijfvoudig overall winnaar van de 24-uursrace van de Nürburgring vierde zijn esports-debuut. In zijn eerste race eindigde hij op het middenveld op de 15e plaats. “Natuurlijk wist ik dat het niveau aan de top extreem hoog was. De races waren leuk en ik heb een aantal interessante ervaringen opgedaan ”, besluit Bernhard. Als gastrijders eindigden de twee beïnvloeders Mathieu Wacker (“DiePixelHelden”) en David Karapetian (“Dave Gaming”) elk op de tiende plaats.  

Result

Autodrom Most, race 1
1. Laurin Heinrich (D/Porsche Zentrum Bamberg)
2. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport/Porsche Zentrum Olympiapark)
3. Larry ten Voorde (NL/Huber Racing/Porsche Zentrum Augsburg)
4. Berkay Besler (TR/Huber Racing/Porsche Zentrum Dortmund)
5. Dylan Pereira (L/Förch Racing/Porsche Zentrum Frankfurt)

Autodrom Most, race 2
1. Laurin Heinrich (D/Porsche Zentrum Bamberg)
2. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport/Porsche Zentrum Olympiapark)
3. Dylan Pereira (L/Förch Racing/Porsche Zentrum Frankfurt)
4. Julian Hanses (A/Förch Racing/Porsche Zentrum Berlin)
5. Larry ten Voorde (NL/Huber Racing/Porsche Zentrum Augsburg)

Persbericht: Porsche Newsroom

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!