Le Mans 24H: Toyota aan de leiding na vier wedstrijd, Kobayashi leidt voor Hartley

Na iets meer dan vier uur wedstrijd neemt Toyota de leiding over de 24 uur van Le Mans 2020 stevig in handen, Kamui Kobayashi leidt de wedstrijd in de nr. 7 Toyota TS050 Hybrid voor Brendon Hartley in de nr. 8. Momenteel hebben ze één ronde voorsprong op hun achtervolgers, de twee wagens van Rebellion.

Kamui Kobayashi die eerder de poleposition wist te veroveren heeft een ruime voorsprong van 42 seconden op teamgenoot Brendon Hartley. De twee wagens van Rebellion blijven terrein verliezen op het Japanse automerk, met een gemiddelde van 4 seconde per ronde. De laatste LMP1-wagen nr. 4 ByKolles verging het wat minder vlot tijdens de eerste uren van de race. Door problemen met de alternator moest de wagen tijdens het derde uur binnenkomen en kon acht ronden later pas zijn weg terug vervolgen naar de baan.

In de LMP2-klasse neemt Will Owen momenteel de leiding in de nr. 32 United Autosports Oreca, nadat eerder zijn teamgenoot Job van Uitert de wagen naar voren wist te brengen om zo het stuur door te geven aan Owen. Voor onze landgenoot Christophe D’Ansembourg is het Le Mans avontuur reeds afgelopen, zijn teamgenoot Erik Maris raakte na 2 uur wedstrijd van de baan en moesten uiteindelijk opgeven met de nr. 11 EuroInternational Ligier.

Er wordt een hevige strijd geleverd om de leiding in de GTE Pro-klasse tussen Ferrari en Aston Martin. Op dit moment heeft Sam Bird de leiding in zijn nr. 71 AF Corse Ferrari, met een kleine 9 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger Harry Tincknell in de nr. 97 Aston Martin. Ook Daniel Serra probeert vooraan mee te strijden in de tweede AF Corse Ferrari met het nummer 51. Porsche speelt nog niet mee vooraan op dit moment van de wedstrijd. Op 45 seconden rijdt Laurens Vanthoor op dit moment als vijfde achter de leidende Ferrari in zijn nr. 92 Porsche. 

In GTE Am staat de nr. 83 AF Corse Ferrari van Emmanuel Collard momenteel aan de leiding, het team profiteerde door onder een Slow Zone te gaan pitten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!