Leader tegen Vaillant in de VW Fun Cup

Door het overlijden van zijn ‘vader’, Jean Graton, en de bijna gelijktijdige uitgave van het nieuwe album, ‘Duels’ (deel 9 van Seizoen 2), staat Michel Vaillant de afgelopen weken meer dan ooit in de schijnwerpers. Voor velen is het de gelegenheid om in de archieven te duiken en de bijzondere sfeer van Seizoen 1 terug te vinden.

U herinnert het zich misschien: in “Het spook van de 24 Uur” (deel 17) duikt het mysterieuze Team Gengis-Khan op, opgericht door de Leader. Na een eerste verschijning met de snelheidsrecords op het zoutmeer in ‘Mach 1 voor Steve Warson’ (deel 14), wordt hij via het Leader Team de historische rivaal van Michel Vaillant en het Vaillante-team.

In de VW Fun Cup powered by Hankook scheurt Leader Racing Events al meer dan 10 jaar over de circuits. “De naam van Leader Racing Events is uiteraard geïnspireerd op de avonturen van Michel Vaillant”, geeft Philippe Willems, teambaas van de Luikse structuur, meteen toe. “Eind 2009 kocht ik samen met Baudouin Feron, Hakim Ouassini en Xavier Gérard een VW Fun Cup. Voor het seizoen 2010 hebben we vervolgens officieel het team opgericht, hoewel de naam van Leader Racing eerder al in de 2CV te zien was. Voor mij zijn de avonturen van Michel Vaillant gelinkt aan een hele reeks herinneringen als kind en ik wou dus naar hem verwijzen. Maar waarom Leader? Omdat ik graag doe wat de anderen niet doen. Iedereen vergelijkt zichzelf met de helden en ook ik had mijn inspiratie kunnen vinden bij Vaillante. Maar ik hou ervan om tegendraads te zijn. Bovendien hebben de kerels van Leader, zoals Bob Cramer en Dan Hawkins, me altijd erg geamuseerd in de stripverhalen, want ze eerder onhandiger dan kwaadaardig.”

Leader Racing is opnieuw aanwezig in de VW Fun Cup powered by Hankook in 2021, waarbij de #65 wordt toevertrouwd aan de jonge Quentin Laruelle en Louis Mortelmans in vijf van de zeven wedstrijden. Félix Férir komt hen vervoegen tijdens de 8 Uur van het Franco Fun Festival. We herinneren dat dat duo vorig jaar onder meer tweede werd bij de Biplaces in Zandvoort.

Sinds de voorstelling van de #13 Vaillante op de stand van Kronos Events, Michel Vaillant en het Circuit de Spa-Francorchamps tijdens het Autosalon van januari 2020, neemt Leader het dus op tegen Vaillante in wedstrijden van de VW Fun Cup powered by Hankook. Maar het duel vindt ook plaats in de online VW e-Fun Cup powered by Hankook.

(c) VW Fun Cup

Morlet bij Leader, Bonjour bij Vaillante

Het virtuele kampioenschap van de VW Fun Cup, dat van start gaat op 14 maart voor de European-versie (het Belgian-kampioenschap, meer voor amateurrijders, vangt aan op 10 maart), krijgt dus een nieuwe confrontatie te zien tussen Leader en Vaillante. De amper 16-jarige Antoine Morlet, wordt zonder twijfel een van de rijders om in het oog te houden op de Leader #65! De zoon van rijder Jacques Morlet, tweevoudig Belgisch kampioen indoor karting, heeft zowel zijn uitstekende stuurmanskunst als zijn intelligentie al bewezen. “Het is al van eind oktober geleden dat ik nog een competitievoertuig heb aangeraakt, ik heb dus nood aan competitie”, legt de Brusselaar uit. “Gelukkig kan ik door simracing mijn passie blijven beleven. Ik heb in juni een computer aangekocht, tijdens de lockdown, met de bedoeling om progressie te boeken in dat milieu. In tegenstelling tot mijn vader, die heel wat ervaring heeft in de auto en regelmatig passagiers meeneemt in een Biplace, heb ik nooit een VW Fun Cup bestuurd. Maar toen me de vraag gesteld werd of ik wou deelnemen aan het online kampioenschap, heb ik niet getwijfeld. Ik ken het team van Leader Racing Events omdat mijn kameraad Paul Theysgens er geracet heeft en ik ken Leader uit de film van Michel Vaillant. De leden van Team Leader zijn dan wel de schurken, maar ik vind het amusant om hen te vertegenwoordigen. Net als hen zal ik geen millimeter laten liggen. Het belooft een mooie strijd te worden op het circuit.”

Tegenover de Belg van Leader Racing staat logischerwijs een Fransman die het stuur zal nemen van de virtuele Vaillante, die in de kleuren zal rijden van de VW Fun Cup #13 voorgesteld door Kronos Events begin 2020. “De VW e-Fun Cup heeft me gecharmeerd tijdens mijn deelname in 2020 en ik kan niet wachten om me te meten met het indrukwekkende deelnemersveld dat voor dit seizoen wordt verwacht”, legt Florian Bonjour uit, een gereputeerde simracer die indruk maakte tijdens de race op het digitale circuit van Zolder vorig jaar. “Bovendien is het natuurlijk een eer om de Vaillante te besturen, ook online. Ik kon het voorstel niet weigeren: ik hou van Michel Vaillant en heb thuis alle albums in de kast liggen!”

Zowel in het echte leven als online staan Leader en Vaillante dus op de affiche en zorgen ze voor originaliteit en nostalgie. Gentlemen, start your engines… En uw computers!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!