Lefebvre goed op weg naar de dubbel

Hij was niet helemaal tevreden over zijn prestaties in de eerste lus, en dus reed Adrian Fernémont bij de start van de tweede de stenen uit de grond. De regerende Belgische kampioen zette de snelste tijd in KP5, Cornimont, en wist zo zijn achterstand op Stéphane Lefebvre, de leider in deze zonnige editie van de South Belgian Rally, met iets meer dan een seconde te verkleinen. De Fransman, leider in het kampioenschap, zette amper een vierde tijd neer, want ook Grégoire Munster en Gino Büx waren nog sneller. Noteren we verder ook nog de achtste tijd van Jos Verstappen, die – zoals het huidige reglement het toelaat – opnieuw is vertrokken aan het stuur van zijn Citroën C3. De wagen had bij de schuiver in de aanvangsfase amper schade opgelopen.
 
Aan de finish van KP6, Bouillon, meteen ook halverwege koers, zette Stéphane Lefebvre zijn zegekansen kracht bij, want met zijn Citroën C3 Rally2 uit de ateliers DG Sport scoorde hij zijn vierde scratch van de wedstrijd. Halverwege de rally blijft de strijd op alle niveau heel spannend, zeker voor de tweede plaats. Daar worden Grégoire Munster, Ghislain de Mevius en Gino Büx door amper vijf seconden.

De langste KP van deze South Belgian Rally 2022, Les Hayons, bevestigde zijn statuut van scherprechter: bij de tweede doortocht wist Stéphane Lefebvre de kloof op zijn tegenstanders verder uit te diepen… behalve op één. Grégoire Munster moest maar twee tellen toegeven, maar Ghislain de Mevius 11, Gino Büx 12 en Adrian Fernémont 13. Zo neemt de fabrieksrijder van Citroën Belux meteen een goede optie op de zege. De officiële rijder van Hyundai Belux doet hetzelfde, maar dan voor de tweede plaats.
 
In Bellefontaine (KP 8) stak de leider nog maar eens een snelste tijd op zak en vergrootte zijn voorsprong op Munster met 2”3. Deze laatste klokte dezelfde tijd als Gino Büx, die zo zijn achtervolging op Ghislain de Mevius in de algemene tussenstand inzet. Op vier chronoritten van het eind van deze tweede manche van het Belgische rallykampioenschap leidt Lefebvre met 13″2 voorsprong op Munster, 26″2 op de Mevius, 29″6 op Büx en 42″2 op Fernémont. Cédric De Cecco bezet de zevende plaats, op 14 seconden van Maxime Potty, zesde en auteur van een mooie prestaties op een identieke Citroën C3 Rally2. Bastien Rouard, die in Bellefontaine (KP 8) een klein foutje maakte, bezet de voorlopige achtste plaats.

Bij de Rally4 wagens blijft het duel tussen Marijan Griebel (11de algemeen en met zijn Peugeot 208 leider in de Stellantis Rally Cup) en de Renault Clio van Tom Rensonnet (12de en leider in Junior BRC) ontzettend spannend. In GT heet de leider Romain Delhez (9de), aan het stuur van zijn Porsche 997 GT3. Wat de Master Cup betreft, voorbehouden aan rijders ouder dan 50, die wordt geleid door Glenn Janssens (13de) en zijn Porsche.

Info: www.southbelgianrally.com

Bron: BRC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!