LYSSIA BAUDET: “OPGAVE NA EEN KLEIN FOUTJE”

Lyssia Baudet en Pauline Denis hebben in de Sezoens Rally slechts enkele kilometers met de Renault Clio in de kleuren van het RACB National Team kunnen rijden. Een gemist rempunt in de eerste chronorit betekende meteen de opgave voor het duo.

Lyssia Baudet is nog volop bezig aan haar leerproces als rallyrijdster. En soms leidt dat tot ontgoochelingen. Dat was zaterdagochtend het geval, toen de zwart-geel-rode Clio amper een paar kilometer in de Sezoens Rally had kunnen rijden.

“Het was allicht de lastigste editie van de laatste tien jaar”, benadrukt Olivier Cartelle, de preparateur van de Renault #60. “De zware regen van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat het parcours er extreem glad bij lag.”

“Dat kan ik bevestigen!”, vulde Baudet aan. “Toen we aan de eerste proef begonnen lagen sommige lastige stroken er al heel verraderlijk bij. Bij een remzone, waar we van 110 km/u moesten afremmen voor een scherpe bocht naar rechts, blokkeerden de voorwielen. De wagen schoof rechtdoor een bos in, en kwam tegen een boom tot stilstand. De schade was eigenlijk niet zo groot, maar de auto zat muurvast in de modder. Zelfs de sleepwagen, uitgerust met een stevige kabel, had heel wat tijd nodig om ons vrij te trekken.”

Ook de hulp van vijf toeschouwers was onvoldoende om de wagen opnieuw de weg op te krijgen, en het duo verkoos de handdoek te gooien. “Pauline, mijn corijdster, klaagde ook over pijn aan de rug. De dokter die verantwoordelijk was voor die proef besloot ze naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te sturen om een scan te ondergaan”, vervolgt Lyssia. “Gelukkig werd er geen enkele blessure vastgesteld en nam de pijn nadien ook af. Ik heb zelf ook mijn fout geanalyseerd, en ik denk dat ik door links te remmen een fractie van een seconde te laat heb ontkoppeld om het blokkeren van de wielen tegen te gaan. Ik ben er echt het hart van in dat we zo snel de strijd moesten staken. Voor de Clio Trophy wordt het nu wachten tot de Omloop van Vlaanderen in september om opnieuw aan de slag te gaan.”

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!