Marijan Griebel maakt zijn favorietenrol waar!

Het nieuws van zijn deelname aan de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux zorgde al voor wat ophef, en zijn eerste tijden bewezen dat Marijan Griebel wel degelijk een waardemeter voor de andere deelnemers zou zijn. De 33-jarige Duitser domineerde de South Belgian Rally van start tot finish, en is niet van plan het daarbij te laten.

Een internationale referentie! Dat kreeg de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux aan de vooravond van het seizoen 2022 in de schoot geworpen. Met een Peugeot 208 Rally4 van het FS-Sport team van de Luxemburger Steve Fernandes kon de 33-jarige Duitser Marijan Griebel buigen op twee Duitse rallytitels én twee Europese Junior-titels. “Ik was op zoek naar een interessant kampioenschap, in een sterke context”, legt Griebel uit. “Het klikte uitstekend met Steve Fernandes, en hier staan we dan! Het parcours van de South Belgian Rally is uitstekend, maar ik ben me er terdege van bewust dat deze rally, die pas aan zijn tweede editie toe is, de wedstrijd is die mijn tegenstanders het minste kennen. Tijdens de volgende rally’s zal hun terreinkennis hen duidelijk meer voordeel opleveren.”

In afwachting liet Marijan Griebel zich in Vresse-sur-Semois samen met corijder Tobias Braun van zijn beste kant zien: hij tekende voor 11 snelste tijden en een autoritaire overwinning. De anderen zijn meteen gewaarschuwd!

In het spoor van het Duitse duo werd er een felle strijd geleverd. Men verwachtte dat Charles Munster en Loris Pascaud deel zouden uitmaken van de kopgroep, maar het duo met de Opel Corsa Rally4 BMA moest onmiddellijk heel wat terrein toegeven. “We hebben onze afstellingen van vorig jaar volledig omgegooid, om iets anders uit te proberen… en we sloegen de bal compleet mis!”, gaf Charles eerlijk toe. “In de loop van de dag moesten we dus op onze keuze terugkomen, kwestie van opnieuw efficiënt te kunnen rijden.”

Toch was Charles Munster niet in staat om in Vresse-sur-Semois de eerste ereplaats te veroveren, want hij werd nipt geklopt door Fred Caprasse, voortaan aan het stuur van een Opel Corsa Rally4. Met zijn gekende en typerende genereuze rijstijl wisten Caprasse en corijder Frédéric Jacquemin de wedstrijd met verve af te sluiten, goed voor het tweede podiumtrapje. “Bon, Griebel was hier dan wel heel snel, het seizoen is nog maar net begonnen”, lachte Caprasse. “Ik kijk al uit naar het vervolg!”

Vlak achter de bewogen strijd om de podiumplaatsen in de South Belgian Rally namen ook Thibaud Mazuin en Kevin Fernandez (Peugeot 208 Rally4) wat risico’s met de afstellingen, vooraleer die achteraf wat te corrigeren. Hoewel deze ereplaats voor de rijder allicht niet voldoende is, hij stelde zelf dat hem wat ritme ontbrak, zou zijn ervaring hem moeten toelaten om bij de volgende wedstrijd dichter bij de koplopers te geraken.

Harry Bouillon en Greg Antoine hadden lang met remproblemen af te rekenen en beleefden op de snelle proeven in het zuiden van het land een stressvolle wedstrijd. Hun vastberadenheid leverde echter een gezien de omstandigheden zeer bemoedigende plaats in de top 5 op.

Op minder dan 40 tellen van Bouillon zet Jonas Dewilde (Peugeot 208 Rally4) zijn leerproces verder, en de progressie is duidelijk merkbaar. Met Jeffrey Vandenbussche als co beseft Dewilde maar al te goed dat het hoge niveau van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux een uitstekende leerschool voor de rallysport is.

Debutant Didier Bosseloir kon aan het stuur van zijn Peugeot 208 Rally4 ook kennis maken met het hoge niveau van de formule. Samen met co Stéphane Creffier mikt hij nu op het volledig onder de knie krijgen van zijn bolide, en zo aansluiting te proberen vinden bij de kop van het peloton.

De Nederlanders Paul Souman en Arjen Alons (Peugeot 208 Rally4) haalden in Vresse-sur-Semois, bij hun eerste wedstrijd buiten de landsgrenzen, hun hartje op. Het duo is opnieuw van de partij in de Sezoensrally, waarbij het kleedje van hun wagen niet onopgemerkt voorbij zal gaan!

Ook debutant Maxim Decock, met corijder Colin Van Renterghem, wil van de Stellantis Cup gebruik maken om de rallysport onder de knie te krijgen. Zijn ervaring is heel beperkt, de progressiemarge enorm.

“Voor deze eerste wedstrijd van het seizoen stonden er negen wagens aan de start… en negen aan de finish!”, stelde coördinator Davie Meert met de glimlach. “Dat stemt het hele team van Pole Position, dat zich over de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux ontfermt, meer dan tevreden. We zijn pas aan de tweede editie van het kampioenschap toe, maar zowel kwaliteit als kwantiteit zijn op de afspraak. De komst van een rijder als Marijan Griebel zorgt voor een grote uitdaging voor de andere rijders. We zijn er van overtuigd dat we een boeiend en spannend seizoen zullen beleven. Vanaf de Sezoensrally half mei zou er trouwens een tiende wagen aan de start staan. Samen met Jean-François Elst zijn we ondertussen nog aan enkele andere aangename verrassingen aan het werken…”

Info: Davie Meert (+32 475 82 82 68 / [email protected]) en Alain Georges (+32 477 51 83 67 / [email protected]).  

Bron: Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!