Maserati eerste Italiaanse merk dat vanaf 2023 deelneemt aan Formula E

Maserati dat onderdeel is van de Stellantis-groep kondigde vandaag aan dat het in 2023 opnieuw zijn debuut zal maken naar de éénzitters, het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Met motorsport in zijn genen en geworteld in de geest van pure competitie, is Maserati het eerste Italiaanse merk dat deelneemt aan de Formule E. De terugkeer op het circuit hernieuwt de racegeest in Maserati’s DNA.

Het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap biedt Maserati een perfect platform om het ongekende race-erfgoed van het merk te laten zien in een omgeving waar hoge prestaties en innovatie krachtig naast elkaar bestaan.

Maserati zal vanaf seizoen 9 zijn debuut maken op de grid met de nieuwe Gen3, de snelste, lichtste en krachtigste Formule E-racewagen ooit. De Gen3 is ’s werelds meest efficiënte racewagen met een reeks toonaangevende ontwerp-, productie- en technologische innovaties.

(c) Maserati

Davide Grasso, CEO van Maserati

“We zijn erg trots om terug te zijn waar we thuishoren als hoofdrolspelers in de racewereld. We worden gedreven door passie en zijn innovatief van aard. We hebben een lange geschiedenis van uitmuntendheid in competitie en zijn klaar voor de toekomst. In de race voor meer prestaties, luxe en innovatie is Folgore onweerstaanbaar en het is de puurste uitdrukking van Maserati. Daarom hebben we besloten om terug te gaan naar het racen in het FIA Formula E Wereldkampioenschap, onze klanten te ontmoeten in de stadscentra van de wereld en de Drietand vooruit te helpen naar de toekomst.”

(c) Maserati

Jean-Marc Finot, Senior VP, STELLANTIS Motorsport

“Het is een groot genoegen voor STELLANTIS Motorsport om een ​​rol te spelen bij het terugbrengen van Maserati in de race. Naast dit stukje geschiedenis zal Maserati Formula E ons technologisch laboratorium zijn om de ontwikkeling van hoogefficiënte elektrische aandrijflijnen en intelligente software voor onze wegsportwagens te versnellen. De Formule E is hiervoor het perfecte kampioenschap en we zijn erg trots dat we het eerste Italiaanse merk zijn dat meedoet.”

Racen is altijd de natuurlijke habitat van Maserati geweest. Zelfs nu, met zijn nieuwe tijdperk in de Formule E, begint Maserati terug bij de wortels terwijl het verder aan de toekomst bouwt.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!