Matthias Müller: “Deelnemen aan de 25 Hours, een droom die werkelijkheid wordt”

Een blik op de deelnemerslijst van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup toont ons een team dat in het oog springt bij kenners van de autoindustrie. Niet omdat de #292 van Klimbim-Raceteam by Comtoyou Racing deel uitmaakt van de favorieten, maar omdat we aan het stuur Matthias Müller, Karlheinz Blessing, Fritz Oesterle, Lars Kern en Andy Mayrl terugvinden. En de naam van de teammanager zal evenmin onopgemerkt voorbijgaan, want het gaat hier om een zekere… Olaf Manthey!
 
De vandaag 68-jarige Matthias Müller heeft de wereld van de automobiel getekend in de loop van een lange carrière, die onder meer bestond uit een hoofdstuk als CEO van Porsche (van 2010 tot 2015) en vervolgens van de Volkswagen-groep (van 2015 tot 2018). Op 10 juli staat hij voor de eerste keer aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Hij vormt een team met zijn vrienden Karlheinz Blessing, voormalig deel van het directiecomité van Volkswagen, en Fritz Oesterle, ex-CEO van het pharmaceutische bedrijf Celesio. Om hen bij te staan, kunnen de drie heren rekenen op Andy Mayrl, instructeur voor Porsche, en op Lars Kern, test- en ontwikkelingsrijder van het merk uit Stuttgart en winnaar van de voorbije 24 Uur van de Nürburgring met Manthey Racing. Trouwens: niemand minder dan Olaf Manthey wordt de teammanager van de #292 op het Circuit de Spa-Francorchamps!
 
Matthias, hoe kent u de Hankook 25 Hours VW Fun Cup?
“Ik heb Marc Van Dalen voor het eerst ontmoet tijdens de 24 Uur van Le Mans 2015, toen we voor het eerst wonnen met de fameuze Porsche 919. Tijdens mijn gesprekken met Marc kwam de racekever ter sprake die jullie de VW Fun Cup noemen. Even later sprak mijn grote vriend Klaus Bischof, een grote naam bij Porsche die vandaag verantwoordelijk is voor het Porsche Rolling Museum, me over de wonderlijke race en kon ik de auto aan de tand voelen in Mettet. Vanaf die dag was het erg duidelijk voor mij: ik moest en zou minstens één keer in mijn leven deelnemen aan de 25 Hours. Komend weekend wordt die droom werkelijkheid.”

(c) VW Fun Cup

Hoe is het project tot stand gekomen?
“De bedoeling was om met dit team aan de start te staan in 2020, maar het coronavirus heeft roet in het eten gegooid. In de lente van dit jaar hebben we het licht op groen gezet om te racen tijdens de editie van 2021. Dankzij de hulp van Marc Van Dalen, René Verbist en Pascal Henderick zijn we komend weekend van de partij.”
 
Hoe kent u de andere leden van het team?
“We hebben stuk voor stuk een link met de automobiel en de autosport in zijn geheel en we maken dus deel uit van hetzelfde netwerk. Lars Kern, bijvoorbeeld, heeft me geleerd om een auto op een sportieve manier te besturen in Weissach in 2010, toen ik actief was bij Porsche.”
 
Heeft u deze grote wedstrijd kunnen voorbereiden?
“Niet speciaal, maar allemaal kennen we het Circuit de Spa-Francorchamps bijzonder goed en we hebben de trainingen op donderdag en vrijdag om gewoon te worden aan de wagen.”

(c) VW Fun Cup

Wat zijn de ambities?
“Amusement wordt het sleutelwoord. Veiligheid eveneens! De ambitie is dus om de race op zondagnamiddag te beëindigen. Onze teammanager Olaf Manthey zegt weleens dat Manthey staat voor succes. Maar ik denk dat drie van de vijf rijders niet snel genoeg zijn om te winnen! (glimlach) Fun staat dus voorop.”
 
Wat is de rol van Olaf Manthey?
“Hij wordt de manager van de #292 van Klimbim-Raceteam by Comtoyou Racing en zal dus niet zelf aan het sturen zitten. Hij wordt, zoals dat altijd of bijna altijd het geval is, bijgestaan door zijn echtgenote Rénate.”
 
Zullen jullie druk zetten op Lars Kern om hem te laten schitteren tijdens de kwalificatiesessie?
“Ik kan u zeggen dat Lars geen druk nodig heeft! Hij heeft zoveel ervaring dat hij erg goed weet wat te doen in een kwalificatiesessie of bij de start van een uithoudingsrace. Mijn persoonlijke ervaring is de volgende: 25 uur, dat is lang, en aan verrassingen zal geen gebrek zijn. We zullen zien wat deze wedstrijd voor ons in petto heeft.”

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!