Max van Splunteren en Roger Grouwels tot kampioenen gekroond

De Porsche Carerra Cup Benelux werkte dit weekend zijn laatste races van het seizoen af op het Circuit de Barcelona-Catalunya, in een meeting die samen met het Franse kampioenschap werd verreden. De Nederlanders Max van Splunteren en Roger Grouwels werden na afloop tot kampioenen gekroond.

Race 1: van Splunteren en Grouwels leggen kampioenschap in de plooi

Er moest bij de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux niet tot de laatste race van het seizoen worden gewacht om de namen van de nieuwe kampioenen te kennen. Max Van Splunteren (Team GP Elite), bij de kwalificaties al de snelste van de Benelux-rijders, wist op zaterdag zijn zesde race van het seizoen te winnen, na een eerste manche die tot tweemaal toe werd geneutraliseerd. Het ging er in het peloton bestaande uit een dertigtal Porsche 911 GT3 Cup bolides dan ook heel bewogen aan toe! Al in de eerste ronde zorgde een contact tussen Roger Grouwels (RaceArt) en Nicolas Saelens (Belgium Racing) er al voor dat de Belg in de bandenmuur schoof. En hoewel de Nederlander een straf van 30 seconden opliep, verhinderde hem dat niet het maximum van de punten te scoren en zich zo te verzekeren van de titel in Klasse B.

Achter van Splunteren ging het er heel bewogen aan toe. Loek Hartog (Bas Koeten Racing) wist aanvankelijk zijn tweede plaats van de kwalificaties te behouden, vooraleer vlak na de eerste neutralisatie te worden gepasseerd door Xavier Maassen (DVB Racing). Maar net op het moment dat de 16-jarige Nederlander zich opmaakte om een podiumplaats te veroveren moest hij de strijd staken. De radiator van zijn bolide had het begeven, doorboord door de opgegooide kiezelsteentjes. Ook teamgenoot Kay van Berlo had iets eerder om dezelfde reden zijn wagen voortijdig moeten parkeren. Allemaal in het voordeel van Dylan Derdaele (Belgium Racing), die zo op het podium van de eerste race wist te finishen. Ook Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre), vierde van de Benelux-rijders en eerste in de Guest-categorie, was een tevreden man.

ROGER GROUWELS

Race 2: van Splunteren zonder weerga

Net zoals daags voordien was opnieuw Max van Splunteren de best geplaatste rijder van de Porsche Carrera Cup Benelux op de startgrid. Helemaal verlost van alle druk besloot de Nederlander een gooi te doen naar een algemene podiumplaats. Vierde na één ronde trok de kopman van Team GP Elite onmiddellijk ten aanval en belaagde hij de leider van de Porsche Carrera Cup France (en Benelux-kampioen 2018), Ayhancan Güven. Na een paar keer van positie te zijn gewisseld veroverde de nieuwe Benelux-kampioen wel degelijk ook een algemene podiumplaats.

“Uiteraard ben ik heel blij met deze titel”, lachte Max. “Maar wat een bewogen eerste wedstrijd! Ik ben de enige rijder van Team GP Elite die niet bij een incident betrokken was. Het is echt heel jammer dat Loek moest opgeven, want ik had liever gehad dat we tot het eind hadden kunnen strijden. Zondag heb ik me in het duel met Ayhancan Güven ontzettend geamuseerd en dat algemene podium is een mooie beloning. Ik ben heel blij en trots dat ik bij mijn tweede jaar van mijn terugkeer in de Porsche Carrera Cup Benelux met Team GP Elite de titel heb kunnen veroveren.”

Loek Hartog, net achter van Splunteren op de grid, beleefde een wat lastiger wedstrijdbegin en verloor wat plaatsen algemeen. Door als tweede van de Benelux-rijders over de streep te rijden bevestigde de tiener echter zijn statuut van revelatie van het seizoen. Niet ver achter Hartog leverden voormalige kampioenen Xavier Maassen en Dylan Derdaele een felle strijd om de derde podiumplaats. Maassen trok uiteindelijk aan het langste eind, maar Dylan Derdaele wist troost te vinden in het feit dat hij in het kampioenschap toch nog met één punt voor Loek Hartog als tweede wist te finishen. Kay van Berlo vervolledigde de top-5, voor Jesse van Kuijk (Team GP Elite), Lucas Groeneveld (Team GP Elite) en Didier Van Dalen. 

Geen verrassing in Klasse B, want Nicolas Saelens verscheen na zijn schuiver van daags voordien niet aan de start. Zo kon Roger Grouwels zijn titel met een nieuwe zege extra in de verf zetten.

“Het kampioenschap was op zaterdag al gespeeld, vandaag reed ik puur voor het plezier”, vertelt Grouwels. “Ik heb me op dit circuit ontzettend geamuseerd, en de strijd met mijn Franse vrienden bleek intens. Een heel positieve balans dus.”

Zo valt het doek over het seizoen 2019 van de Porsche Carrera Cup Benelux. Er wordt bij de promotor ondertussen al hard gewerkt aan de voorbereiding van een nieuwe campagne, de kalender voor 2020 wordt binnen afzienbare tijd bekend gemaakt.

Bron: PCCB

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!