Maxime Soulet met August Porsche Addiction in de PCCB

De start van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 is nog goed twee maanden van ons verwijderd en de teams beginnen nu één voor één hun plannen aan te kondigen. Heel wat bekende namen zullen ook in 2022 weer aanwezig zijn, maar met August Porsche Addiction verwelkomt de snelste merkencup van de Benelux ook een nieuw team. De structuur uit het Waals-Brabantse Ohain in België doet het bovendien met een zeer bekende naam uit de GT-racerij: Maxime Soulet. De 38-jarige Belg heeft en indrukwekkend palmares en zal zonder meer één van kanshebbers op de felbevochten podiumplaatsen worden.

Eerder maakte Team JW-Raceservice al de namen van Lucas van Eijndhoven en Sven van Laere bekend, terwijl Q1-Trackracing met Jan Lauryssen een eerste rijder bekend maakte. Andere teams zullen de komende dagen en weken nog heel wat meer aankondigingen doen en dit weekend was het dus de beurt aan August Porsche Addiction. Het team van Renaud Jamoul en Lionel Hansen maakte in 2020 al kennis met de competitie en zet nu dus in op een volledig seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux.

August Porsche Addiction is een relatief jonge structuur en zoals de naam het al aangeeft, focussen wij 100% op Porsche”, geeft Renaud Jamoul tekst en uitleg. “Wij bieden onze klanten trackdays en andere evenementen aan, hebben een programma in de rallysport, maar als we ons kunnen met een Porsche echt willen bewijzen, dan is de Porsche Carrera Cup Benelux de enige echte optie. Die weg zullen we dus in 2022 kiezen. We vonden in de persoon van Maxime Soulet een perfecte ambassadeur voor ons project en met Maxime, die we niet meer hoeven voor te stellen, willen we vooraan rijden en voor de zege strijden. Deze deelname aan de Porsche Carrera Cup Benelux is zeker geen eenmalig project voor onze structuur, want we willen in 2023 een tweede wagen inzetten en waarom op termijn zelfs niet de stap wagen naar de internationale Porsche Mobil 1 Supercup zetten. Maar first things first en dat betekent de Porsche Carrera Cup Benelux 2022.”

De komst van August Porsche Addiction betekent dat we een eerste team uit Franstalig België mogen verwelkomen”, toont Olivier Aerts, Porsche Carrera Cup Benelux-Series Manager, zich tevreden. “Te meer dat het team ook aangeeft mogelijk aan de Porsche Sprint Challenge Benelux te willen deelnemen en ze kijken ook al over de horizon van 2022 naar 2023 voor de Porsche Carrera Cup Benelux. Uiteraard zijn wij blij met iemand als Maxime Soulet, die perfect past in het rijtje sterke namen dat in Spa aan het seizoen zal beginnen.”

Voor Maxime Soulet is het overigens niet de eerste maal in een Porsche 911 GT3 Cup, want in… 2014 stond de Belg al aan de start van twee races. Soulet is duidelijk ongeduldig om achter het stuur van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup Type 992 te kruipen: “Klopt, ik heb altijd al een zwak voor de competities met Porsche gehad. Het zijn intense races, met een schitterende wagen. We zullen alles uit de kast moeten halen om vooraan te eindigen. Dit is een sterk project en ik kijk uit naar de start van het seizoen.”

Die start van het seizoen vindt op 15 april plaats met de officiële testdag in Spa-Francorchamps, terwijl de competitie begint tijdens de Belgische manche van het FIA World Endurance Championship op het Circuit van Spa-Francorchamps en dat van 5 tot en met 7 mei.

Bron: Porsche Carrera Cup Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!