Maximilian Benecke pakt twee keer de zege in Barcelona, ook podiumplaats voor Max Verstappen

Maximilian Benecke domineert de volledige tweede virtuele racedag in de Porsche TAG Heuer Esports Supercup: de vice-kampioen van 2019 won zowel de sprint als de hoofdrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Met opnieuw 40 wagens aan de start met enkel de beste simracers van de wereld stond ook deze race weer garant voor spektakel.

Formule 1-ster Max Verstappen (NL / Team Redline) werd knap tweede in de 30 minuten durende race achter zijn teamgenoot Benecke (D / Team Redline), ook in deze virtuele Porsche 911 GT3 Cup liet Verstappen zien dat hij aardig overweg kan met het simracen.

In de korte sprintrace van 15 minuten ging de winst naar Max Benecke, vertrokken vanop de derde gridplaats koos hij de buitenlijn van de eerste bocht, om zo vervolgens Sindre Setsaas (N / CoRe SimRacing) en Jarrad Filsell (AUS / Apex Racing Team) in te halen. De jonge Duitser kon de leiding in handen houden en eindigde uiteindelijk met 1,2 seconden voorsprong op Setsaas, Filsell behaalde de derde podiumplaats.

Pole-sitter Benecke houdt het hoofd koel en wint ook de 30 minuten durende hoofdrace. Na 17 ronden behaalde Benecke zijn tweede overwinning van de dag. “De seizoensopener op Zandvoort viel voor mij helaas tegen. Mijn team heeft vervolgens de hele week hard gewerkt en samen met mij het nodige testwerk gedaan, dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen in Barcelona. Ik nam telkens een geweldig start en was erg voorzichtig met de banden. Zo heb ik mijn voorsprong weten te behouden ”, besluit Benecke aan Porsche Motorsport.

Tommy Østgaard en Alejandro Sánchez de achtervolgers van Benecke kwamen na de start in aanraking met elkaar, Max Verstappen die een sterke start had genomen kon van deze situatie profiteren. De Formule 1-coureur kon zo van de zevende startplaats doorschuiven naar de derde plek. Verstappen bleef druk uitoefenen op Sindre Setsaas en wurmde zich in de vierde ronde langs de CoRe simracer. “We hebben de afgelopen dagen veel werk verzet en de resultaten laten zien dat het de moeite waard was. De eerste en tweede plaats in de hoofdrace is gewoonweg geweldig voor het team. Het hele veld is uiterst competitief. Ik ben zeer onder de indruk en ben zeer blij om er deel van uit te maken ”, aldus Verstappen. 

De derde plaats ging naar Setsaas die succesvol meerdere ronden Dayne Warren wist af te weren. “Ik ben zo blij. Elk top tien resultaat is geweldig, dus ik ben heel tevreden dat ik tweede ben geworden in de sprintrace en derde in de hoofdrace. We hebben een heel sterk team, werken nauw samen en het resultaat onderstreept dit ”, stelt Setsaas. De vijfde plaats ging naar Jarrad Filsell.

Dayne Warren (AUS/Logitech G Altus Esports) staat nu aan de leiding in het algemene klassement met 103 punten. Brian Lockwood (USA / RaceKraft Esports) staat tweede, met vier punten minder dan de Australiër. De kampioen van vorig jaar, Joshua Rogers (AUS / VRS Coanda Simsport), staat op de derde plaats met 90 punten.

Het volgende Porsche TAG Heuer Esports Supercup-evenement zal plaatsvinden op het Donington Park Circuit in Engeland op 23 mei.

Results

Barcelona, sprint race
1. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
2. Sindre Setsaas (N/CoRe SimRacing)
3. Jarrad Filsell (AUS/Apex Racing Team)
4. Tommy Østgaard (N/VRS Coanda Simsport)
5. Dayne Warren (AUS/Logitech G Altus Esports)

Barcelona, main race
1. Maximilian Benecke (D/Team Redline)
2. Max Verstappen (NL/Team Redline)
3. Sindre Setsaas (N/CoRe SimRacing)
4. Dayne Warren (AUS/Logitech G Altus Esports)
5. Jarrad Filsell (AUS/Apex Racing Team)

Rankings after 2 of 10 events
1. Dayne Warren (AUS/Logitech G Altus Esports), 103 points
2. Brian Lockwood (USA/RaceKraft Esports), 99 points
3. Joshua Rogers (AUS/VRS Coanda Simsport), 90 points

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!