Mercedes-AMG lanceert eerste auto die in aanmerking komt voor GT2

Het is de krachtigste sportwagen voor klanten die ooit door Mercedes‑AMG is ontwikkeld: de Mercedes‑AMG GT Track Series, ontworpen voor gebruik tijdens circuitdagen en clubsportevenementen. Met deze exclusieve limited edition viert de Mercedes-AMG-motorsportafdeling het 55-jarig jubileum van het in Affalterbach gevestigde bedrijf op een heel bijzondere manier. De Mercedes AMG GT Track Series is gelimiteerd tot 55 eenheden en vormt de spirituele brug naar AMG-oprichters Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher en hun filosofie: het beste nog beter maken. Het resultaat is een compromisloze en exclusieve performance-auto die op een unieke manier de kunst van de autoconstructeurs van Mercedes-AMG weerspiegelt.

Daarmee komt de krachtigste klantensportwagen die ooit door het Duitse merk is ontwikkeld onmiddellijk in aanmerking voor een deelname aan de Fanatec GT2 European Series, in afwachting van de GT2-homologatie. De Mercedes-AMG GT Track Series combineert de productiegenen van de Mercedes-AMG GT Black Series met exclusieve features en racetechnologieën van de GT3- en GT4-racewagens.

Fascinerende prestaties

Het hart van de Mercedes‑AMG GT Track Series is de 4,0 liter V8-biturbomotor uit de Mercedes‑AMG GT Black Series, waarvan de ingenieurs uit Affalterbach de indrukwekkende prestatiecijfers nog verder hebben verbeterd. Dankzij aangepaste motorsport-injectoren en een specifieke motortoepassing levert de krachtbron met platte krukas nu 540 kW (734 pk) en een maximumkoppel van 850 Nm. Dankzij de gewichtsgeoptimaliseerde constructie heeft de Mercedes-AMG GT Track Series een leeggewicht van slechts 1.400 kilogram.

Mercedes-AMG GT Track Series

Geoptimaliseerde aerodynamica gecombineerd met een krachtig design

Ook het design en de aerodynamica van de Mercedes‑AMG GT Track Series volgen strikt de prestatiefilosofie. De motorkap, spatborden, dorpels, achterdeur en achterskirt zijn gemaakt van koolstofvezel en dragen in hoge mate bij aan de hoge rijdynamiek. Een ander belangrijk effect van de materiaalmix is ​​de verlaging van het leeggewicht van het voertuig tot 1.400 kg.

De geïntegreerde lamellen van de carbon vleugel op de vooras zorgen voor een hogere neerwaartse druk. De dorpels met elementen van zwarte zichtbare koolstof, die zowel voor als achter overgaan in verticale lamellen, dragen aanzienlijk bij aan een optimale luchtstroom rond het voertuig. Om een ​​effectieve koeling van de achterremmen te garanderen, zijn de dorpels ook voorzien van koelluchtkanalen. Ook de achterskirt met dubbele diffusor en zijdelingse luchtuitlaten in de wielkasten verwijst naar het race-DNA van de Mercedes‑AMG GT Track Series.

De voorkant van het exclusieve model wordt gekenmerkt door het AMG-specifieke sportieve radiatorrooster, dat zorgt voor een optimale luchtstroom naar de radiator. De frontsplitter met hoge downforce is exclusief ontwikkeld voor de GT Track Series. Het wordt aangevuld met een aangepaste, mechanisch verstelbare achtervleugel die is gebaseerd op het aerodynamische element van de GT Black Series. Het werd verder ontwikkeld om de neerwaartse druk op de achteras te verbeteren.

De introductie van dit verbluffende nieuwe model zorgt ervoor dat Mercedes-AMG zich bij de fabrikanten van wereldklasse voegt, waaronder Audi, Brabham, Ferrari, KTM, Lamborghini en Porsche op het podium van de Fanatec GT2 European Series.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!