Mercedes-AMG Motorsport met recordopstelling voor 60e editie van de Rolex 24 Hours of Daytona

Voor Mercedes-AMG Motorsport en zijn raceteams voor klanten heeft januari al een heel bijzonder hoogtepunt in petto: de al lang bestaande 24-uursrace van Daytona dient opnieuw als seizoensopener van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en viert de 60e editie dit jaar (26-30 januari). In de klassieke endurancerace in Florida zal het prestatie- en sportwagenmerk uit Affalterbach met in totaal zes Mercedes-AMG GT3’s vertegenwoordigd zijn, meer dan ooit tevoren. De recordopstelling wordt bestuurd door een coureursline-up van topklasse, waarmee Mercedes-AMG Motorsport graag voortbouwt op de dubbele overwinning van vorig jaar.

Na de historische een-twee in de GTD-klasse vorig jaar, mikt Mercedes-AMG Motorsport opnieuw op het podium tijdens de 60ste editie van de 24 Hours of Daytona. De grootste line-up die ooit in actie is geweest bij de klassieker op de Daytona International Speedway zal er zijn: zes Mercedes-AMG GT3’s zullen de race starten op het legendarische Amerikaanse oval. De line-up bestaat uit bijna de hele elite van de Mercedes-AMG-coureurs.

Met de #57 WINWARD Racing de winnaars van vorig jaar en coureurs Lucas Auer (AUT), Philip Ellis (SUI), Mikaël Grenier (CAN) en Russell Ward (VS), evenals de #75 SunEnergy1 Racing met coureurs Kenny Habul ( AUS), Raffaele Marciello (SUI), Fabian Schiller en Luca Stolz (beiden GER), de twee succesvolle auto’s van vorig jaar zijn weer van de partij. Bovendien wordt in de #28 Alegra Motorsports-Mercedes gereden door regerend DTM-kampioen Maximilian Götz (GER), Linus Lundqvist (SWE), Daniel Morad (CAN) en Michael de Quesada (VS). Scott Andrews (AUS), Guy Cosmo (VS), Steven MacAleer (GBR) en Mike Skeen (VS) vormen het coureurskwartet in de #32 Gilbert Korthoff Motorsports-inzending. Ze racen allemaal in het traditionele Pro-Am-formaat van de GTD-klasse.

(c) Mercedes-AMG – WINWARD Racing

De nieuw geïntroduceerde GTD PRO-klasse zal twee Mercedes-AMG GT3’s op de grid hebben. In tegenstelling tot de GTD-klasse, waar een zilveren of bronzen coureur verplicht is in de line-up, zijn er geen eisen aan de coureursindeling in deze nieuwe categorie. Patrick Assenheimer (GER), Austin Cindric (USA) en Dirk Müller (GER) wisselen elkaar af achter het stuur van de #15 Mercedes-AMG GT3 van het Proton USA-team. Maro Engel (GER), Jules Gounon (FRA), Daniel Juncadella (ESP) en Cooper MacNeil (VS) rijden de WeatherTech Racing Mercedes-AMG GT3 met startnummer 97.

Pole position in de GTD-klasse voor WINWARD Racing
De startopstelling voor de 24-uursrace werd bepaald in een kwalificatierace van 100 minuten tijdens de Roar van afgelopen weekend, voorafgaand aan het Rolex-testevenement. Daarbij presteerde het Mercedes-AMG Customer Racing Team sterk, in de eerste plaats het winnende team WINWARD Racing van vorig jaar met de #57 auto. Russell Ward startte vanaf de tweede plaats op de grid in de GTD-klasse, maar bereikte al snel de leiding en gaf de auto door aan Lucas Auer, die de poleposition op een indrukwekkende manier veiligstelde. Met vier Mercedes-AMG GT3’s in de top 6 is de uitgangssituatie in deze klasse veelbelovend.

De twee GTD PRO-teams zullen de klassieke endurancerace ook starten vanuit posities met een goed perspectief. De #15 Proton Racing-auto eindigde op de derde plaats van de nieuw geïntroduceerde categorie, terwijl de #97 WeatherTech Racing Mercedes-AMG GT3 op de vijfde plaats eindigde.

De 24-uursrace op Daytona International Speedway begint op zaterdag 29 januari om 13.40 uur lokale tijd (19.40 uur CET).

Het ondersteuningsprogramma omvat ook de seizoensopener van de IMSA Michelin Pilot Challenge met auto’s uit de GS-klasse. In totaal nemen vier Mercedes-AMG GT4’s deel aan de vier uur durende race op Daytona op vrijdag 28 januari om 13.35 uur lokale tijd (19.35 uur CET).

(c) Mercedes-AMG – Alegra Motorsports

Stefan Wendl, hoofd Mercedes-AMG Customer Racing: “Mercedes-AMG Customer Racing wil in elke race succesvol zijn. Dat is ons doel waar we elke dag keihard voor werken. Vorig jaar hebben we dat hier op Daytona ook op zeer indrukwekkende wijze voor elkaar gekregen met de 1-2 van WINWARD Racing en SunEnergy1 Racing. In het jubileumjaar van deze klassieker willen we natuurlijk weer strijden om de overwinning. De Daytona 24 Hours is een zeer belangrijke race, een soort evaluatie voor het hele endurance raceseizoen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons huiswerk hebben gedaan.”

Maro Engel, coureur van de #97 Proton USA Mercedes-AMG GT3: “Voor mij was de overwinning van vorig jaar een jongensdroom die uitkwam, aangezien Daytona een van ’s werelds beroemdste racecircuits is. Nu is mijn doel om samen met mijn teamgenoten ook succesvol te zijn in de nieuwe GTD PRO-klasse. Het is een heel speciale race omdat het de 60ste verjaardag is. Hoewel de concurrentie erg sterk zal zijn, ben ik erg optimistisch. We hebben een snelle en betrouwbare auto die de andere fabrikanten als eerste moeten verslaan.”

Bron: Mercedes-AMG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!