Mercedes-AMG Motorsport start 2022 met eersteklas coureurs

Met een bijgewerkte en uitgebreide line-up van coureurs onderstreept Mercedes-AMG Motorsport zijn ambities voor het volgende succesvolle GT-seizoen. De Mercedes-AMG-familie is verder versterkt door de nieuwe exclusieve aanwinsten van DTM-racewinnaar Lucas Auer (AUT) en IMSA-fan Mikaël Grenier (CAN). Het resultaat is dat de eersteklas line-up voor 2022 in totaal 17 coureurs omvat die de internationale Customer en Performance Teams zullen ondersteunen bij geselecteerde racedeelnames. Bovendien zijn vijf Mercedes-AMG Drivers ook ambassadeurs van Mercedes-AMG Partner BWT.

Mercedes-AMG Motorsport vertrouwt van oudsher op een mix van doorgewinterde getrouwen en veelbelovende talenten. 2022 is geen uitzondering: Maximilian Buhk, Maro Engel, regerend DTM-kampioen Maximilian Götz, Thomas Jäger, Luca Stolz (allen GER), Jules Gounon (FRA), Dani Juncadella (ESP) en Raffaele Marciello (SUI) zullen opnieuw deelnemen als Performance Coureurs in ’s werelds meest veeleisende GT-serie en zullen racen met de gerijpte Mercedes-AMG GT3.

Raffaele Marciello

Een aanvulling op het team is Philip Ellis (SUI), die vorig jaar nog als Junior in het Mercedes-AMG Customer Racing Program racete, maar tijdens de winterstop de status van Performance Driver kreeg. Met zijn overwinning in de DTM-race op Lausitzring en overwinning in de 24-uursrace van Daytona vorig seizoen, had de 29-jarige zichzelf in het kader geplaatst voor deze volgende stap in zijn carrière. Ellis’ DTM-teamgenoot van vorig jaar, Lucas Auer, die op betrouwbare wijze uitstekende resultaten behaalde voor Mercedes-AMG Team WINWARD in de prestigieuze Duitse serie, is nu ook opgenomen in de Performance Drivers-groep. Voor de toegewijde ondersteuning van jonge bestuurders werkt Mercedes-AMG met een merkspecifiek Junior-programma. Hier krijgt aanstormend talent de kans om zich met een Mercedes-AMG GT3 op het hoogste niveau te bewijzen. Net als in 2021 worden Patrick Assenheimer, Fabian Schiller (beiden GER) en Arjun Maini (IND) op een bijzondere manier ondersteund. Dit jaar worden ze vergezeld door Mikaël Grenier, die onlangs overtuigde in GT World Challenge America en de Pro-Am-titel won in de Intercontinental GT Challenge met SunEnergy1 Racing.

Arjun Maini – DTM 2021 Circuit Zolder

Als zogenaamde Experts zijn Adam Christodoulou (GBR), Manuel Metzger (GER) en Daniel Morad (CAN) aan de line-up toegevoegd en nemen ze individuele taken op zich. Christodoulou en Metzger richten zich in 2022 exclusief op het Nordschleife-programma en racen in de Nürburgring Endurance Series en in de legendarische 24-uursrace. Als esports-specialist ondersteunt Morad de verdere ontwikkeling van de interne betrokkenheid bij simracen. Verder zijn de programma’s van de coureurs individueel samengesteld. In 2022 racen onder meer de GT3-sterren, Junior-coureurs en nieuwkomers in DTM, ADAC GT Masters, GT World Challenge en internationale endurance-races, evenals in verschillende andere series. Het doel is dat ze met hun ervaring en hun rijvaardigheid regelmatig punten en overwinningen behalen voor de Mercedes-AMG Customer Racing Teams.

Jules Gounon

Voor dit doel kan Mercedes-AMG Motorsport opnieuw rekenen op de steun van zijn partner BWT. De Europese marktleider in waterbehandeling en Mercedes-AMG hebben samen talloze successen behaald in het eerste seizoen 2021 en gaan het tweede jaar van hun nauwe samenwerking in. Bovendien profiteert een deel van de chauffeurs van een uitgebreid partnerschap met het Oostenrijkse bedrijf. Hierdoor zullen Performance Drivers Götz, Gounon, Marciello en Stolz 2022 weer de kenmerkende roze BWT-kleur dragen, bijvoorbeeld op hun helmen.

Christoph Sagemüller, hoofd van Mercedes-AMG Motorsport: “In 2022 willen we succesvol zijn in elk van de grote raceseries, iets wat ook tot uiting komt in onze line-up van coureurs. Persoonlijk ben ik ook erg blij dat niet alleen onze chauffeurs van vele jaren trouw aan ons blijven, maar ook nieuwe toprijders willen deel uitmaken van de Mercedes-AMG-familie. Zowel Lucas Auer als Mik Grenier zijn de afgelopen jaren continu verbeterd, waardoor hun integratie in de line-up een logisch gevolg is. Bovendien breiden we onze betrokkenheid uit met sterke partners zoals BWT, waar ik persoonlijk heel blij mee ben. Al met al geeft het kijken naar onze line-up, in combinatie met onze sterke teamgeest, me veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen.”

Maro Engel

Maro Engel, Mercedes-AMG Performance Driver: “De line-up wekt echt de eetlust voor het seizoen. Ik ben blij dat ik het merk Mercedes-AMG weer mag vertegenwoordigen in de beste raceseries op ’s werelds mooiste circuits met mijn collega’s van vele jaren en ik ben ook benieuwd naar de nieuwe gezichten. Nu moeten we als coureurs op de best mogelijke manier samenwerken om de voortdurende ontwikkeling bij Mercedes-AMG voort te stuwen en vele successen te vieren. Immers, gezamenlijk positieve herinneringen verbinden.”

Maximilian Götz, Mercedes-AMG Performance Driver: “We gaan dit jaar weer het seizoen in met een zeer opwindende en competitieve ploeg. Er zijn niet alleen oude rotten, maar ook opkomende jonge talenten. Ik denk dat we een goede mix hebben en die nauwelijks beter kan worden. Elke coureur heeft verschillende ervaringen gehad in verschillende series en heeft zijn eigen speciale vaardigheden ontwikkeld. Zelfs ik kan veel leren van een of twee van mijn collega’s. Ik ben blij deel uit te maken van deze geweldige AMG-familie om weer op jacht te gaan naar de titel.”

Luca Stolz

Mikaël Grenier, Mercedes-AMG Junior Driver: “Ik ben gewoon dankbaar dat mijn inspanningen van de afgelopen jaren vruchten afwerpen en dat ik deze unieke kans krijg van Mercedes-AMG. Nu wil ik goed presteren en wil ik laten zien dat de verantwoordelijken met deze stap de juiste beslissing hebben genomen. Het gaat nu immers niet meer alleen om de bestuurder en persoonlijk succes, maar om samen het Mercedes-AMG-klantensportprogramma naar een hoger niveau te tillen.

Lutz Hübner, COO/CMO, BWT Group: “We kijken uit naar nog een seizoen samen met Mercedes-AMG Motorsport Customer Racing, naar de geweldige teamgeest en natuurlijk ook naar de opvallende Mercedes-AMG GT3’s in het roze! In veel sporten die door BWT worden ondersteund, weerspiegelt roze onze missie: “Change the world sip by sip” en wordt het meer en meer een beweging om de wereld elke dag een beetje beter te maken door af te zien van het onnodige gebruik van plastic wegwerpflessen. We zullen de platforms in DTM, ADAC GT Masters, GT World Challenge en ook de twee legendarische endurance races, de 24 Hours of Spa en de 24 Hours op de Nürburgring, gebruiken om samen met onze partners de BWT-boodschap verder de wereld in te verspreiden . Natuurlijk zijn we ook bijzonder blij met de voortdurende nauwe samenwerking met de AMG Performance Drivers Maro Engel, Maximilian Götz, Jules Gounon, Raffaele Marciello en Luca Stolz, die inmiddels ook ambassadeurs zijn geworden voor ons gemeenschappelijke doel.”

Bron: Mercedes-AMG Motorsport

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!