Mercedes-AMG Motorsport trekt richting Endurance Cup met titelambities

Na veelbelovende testdagen op Circuit Paul Ricard in Frankrijk, start Mercedes-AMG van 1 tot 3 april met het nieuwe Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS-seizoen. Een race van drie uur op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola zal de seizoensopener zijn van de GT-serie van topklasse, met in de loop van het seizoen nog vier uithoudingsraces. Zeven Customer Racing Teams zullen in totaal elf Mercedes-AMG GT3’s naar de startgrid brengen die onder meer de titelverdediging in het wereldwijde fabrikantenklassement veilig moeten stellen. In de afgelopen drie jaar wist Mercedes-AMG dit intercontinentale kampioenschap in zijn voordeel te beslissen.

In het motorsportseizoen van 2022 is Mercedes-AMG opnieuw van een aanzienlijke aanwezigheid in de GT World Challenge Europe: in de Endurance Cup, Customer Teams GetSpeed ​​(#2, #3), Haupt Racing Team (#4, #5, #777), SPS automotive performance (#20), Winward Racing (#57), AKKA ASP Team (#87, #88), Madpanda Motorsport (#90) en SKY – Tempesta Racing (#93) rijden in totaal elf Mercedes-AMG GT3’s, allemaal met eersteklas line-ups. SKY – Tempesta Racing zal in deze serie voor het eerst een Mercedes-AMG GT3 inzetten. Met de #2 Mercedes-AMG GT3, onder de vlag van Mercedes-AMG Team GetSpeed, krijgt een van de auto’s in 2022 uitgebreide ondersteuning van Affalterbach.

Naast het openingsevenement in Imola, Italië, omvat het seizoen nog vier prestigieuze uithoudingsraces. Er zullen ook races zijn op het Circuit Paul Ricard (3-5 juni), als onderdeel van de 24 Hours of Spa op het Circuit de Spa-Francorchamps (28-31 juli) en de Hockenheimring (2-4 september). De seizoensfinale vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya van 30 september tot 2 oktober.

De Mercedes-AMG GT3’s hebben een hoogwaardige line-up van coureurs

Om de vrij hoge doelen opnieuw te bereiken, zullen de Mercedes-AMG GT3’s dit seizoen opnieuw een hoogwaardige line-up van coureurs hebben. Met onder meer Lucas Auer (AUT), Maro Engel (GER), Jules Gounon (FRA), Dani Juncadella (ESP), Raffaele Marciello (SUI) en Luca Stolz (GER) zitten internationale topcoureurs achter het stuur in de Pro-klasse. Maar ook in de Silver Cup en de Gold categorie zorgt een uitstekende line-up voor gerechtvaardigde hoop op kampioenstitels in alle categorieën. De nieuw gestarte Gold Cup gaat zijn inaugurele seizoen van start met 13 auto’s voor dit jaar, terwijl 18 deelnemende auto’s een nieuw record zijn in Silver Cup. Bovendien is Mercedes-AMG een van de twee fabrikanten die ook vertegenwoordigd is in de Pro-Am-classificatie, naast zijn aanwezigheid in de Pro, Silver en Gold Cup.

Bron: Mercedes-Benz Group AG

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!