Mercedes: Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries klaar voor seizoen 8 van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap

Komend weekend zal het startschot gegeven worden voor seizoen 8 van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap, voor het Mercedes-EQ Formula E Team de vierde keer op rij dat de Diriyah E-Prix het seizoen mag aanvangen. Er zullen twee races op vrijdag en zaterdag verreden worden op het 2.495 km lange circuit met 21 bochten.

Nieuw dit seizoen is echter het kwalificatieformat waarin de coureurs na een groepsfase in onderlinge duels strijden. Verder hebben de coureurs door een regelwijziging meer vermogen tot hun beschikking: het beschikbare vermogen in de race stijgt van 200 kW naar 220 kW, en bij gebruik van de aanvalsstand kunnen de coureurs nu 250 kW in plaats van 235 kW gebruiken. De raceduur van 45 minuten plus één ronde die met maximaal tien minuten kan worden verlengd in het geval van een Safety Car of Full Course Yellow is ook nieuw vanaf dit seizoen. Voor elke minuut van een Safety Car of Full Course Yellow situatie worden er 45 seconden bij de racetijd opgeteld. Als een van deze fasen langer duurt dan de 40 minuten of pas daarna begint, wordt de raceduur niet verlengd.

© 2022 Daimler AG – Formel E – Mercedes-EQ Formel E Team, Valencia Tests 2022. Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries

Stoffel Vandoorne:

“Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen. Het is moeilijk te geloven dat de laatste race in Berlijn ongeveer een half jaar geleden is en het is twee maanden geleden dat we in Valencia hebben getest. Het is een goed gevoel om weer aan het werk te gaan. Racen is tenslotte iets speciaals – het geeft je die adrenalinestoot en dat is de reden waarom we het doen. Ik ben enthousiast over het vooruitzicht om de adrenalinestoot te voelen en de druk die ontstaat door met het team te werken en te vechten voor goede resultaten. Ik ben optimistisch over het weekend en over het jaar als geheel. Het circuit van Diriyah heeft ons in het verleden goed uitgepakt en we zijn daar erg competitief geweest. In de afgelopen twee jaar hebben Nyck en ik een paar keer op het podium gestaan. Ik denk dat alles er positief uitziet, maar er zijn een paar nieuwe aspecten waar we rekening mee moeten houden: het nieuwe kwalificatieformat, de nieuwe regels in de race; eens kijken hoe dat uitpakt. Ik heb het gevoel dat we ons huiswerk hebben gedaan en ons zo goed mogelijk hebben voorbereid. Laten we nu aan de slag gaan en kijken hoe het gaat.”


Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!