Michael Cool kampioen in de Belcar 4-klasse

Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op het wereldberoemde TT Circuit van Assen voor de finale van het nationale uithoudingskampioenschap. De omloop in het Noorden van Nederland staat bekend bij liefhebbers van snelle motoren en is het jaarlijkse bedevaartsoord van iedereen die van MotoGP houdt. Maar nu was het dus de plaats van afspraak de finales van het nationale uithoudingskampioenschap. Michael Cool vond meteen zijn draai op die omloop en scoorde een hattrick, want de Oost-Vlaming pakte in de VEIDEC Mercedes AMG-GT4 de polepositie, won de wedstrijd en werd dus ook kampioen in de Belcar 4-klasse. Cool bekroont zo een eerste seizoen in de autosport met een titel en dat smaakt naar meer. Zijn teamgenoten Wim Spinoy en Kenneth Heyer kenden pech en een crash tijdens de wedstrijd maakte een einde aan hun ambities op de zege en de titel. Het duo sluit het kampioenschap op de tweede plaats af.

Michaël Cool was uiteraard zeer gelukkig na de finish van de 125-minuten durende race die hij in zijn eentje afwerkte: “Wat een eerste seizoen in de autosport”, doet de voormalige topkarter uit de Denderstreek het verhaal. “Ik kende geen enkel circuit, ik had geen ervaring en heb me snel erg goed gevoeld in de wagen en het ging beter en beter naarmate het seizoen vorderde. Uiteraard was de zege in de 24 Uur van Zolder een eerste hoogtepunt van het seizoen en toen werd ook, eerder onverwacht, de titel nog mogelijk. Die titel is nu binnen en ik ben dan ook bijzonder gelukkig. Ik wil verdergaan in de autosport, maar welke richting dat uitgaat, dat zien we wel tijdens het tussenseizoen. Ik wil nu even genieten van de zege en de titel en toch ook van de vijfde plaats algemeen in het kampioenschap, tussen de prototypes en andere Lamborghini. Ik had dit niet verwacht bij aanvang van het seizoen en ben best wel trots op wat ik gepresteerd heb.” 

Voor Kenneth Heyer en Wim Spinoy werd het een einde van het seizoen in mineur. “Ik maakte een inschattingsfout en raakte in een behoorlijk stevige crash betrokken”, vertelt Kenneth Heyer na afloop van de race, “waardoor we uitgeschakeld werden. Ik ben erg ontgoocheld, zeker ook voor mijn teamgenoot, maar ook voor het team. Dit hoort uiteraard bij het racen, zullen mensen zeggen, maar ik had het toch allemaal liever anders zien aflopen.”

Bron: Getspeed

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!