Monza: eTeam WRT behaalt een sensationele 1-2-finish

Mirko Bortolotti, Kenton Koch en Marcin Skrypczak (eTeam WRT) trekken de overwinning naar hun toe op het virtuele circuit van Monza. Uiteindelijk konden ze profiteren van de problemen bij de tweede Audi, Fabrice Cornelis werd bij het remmen voor de chicane achteraan geraakt door de Ferrari van Tom Dillmann en liep hierdoor schade op. Kenneth Gulbrandsen, Fabrice Cornelisen en Poitr Jagodzinski konden toch nog verder racen en kwamen als tweede over de streep net voor de Optimum by SIMMSA Esports Mercedes-AMG GT3 (Christopher Zoechling/Lewis Goodway/Ramez Azzam/Peter Klawitter/Nick Foster) die eveneens te maken had met een aanrijding in de race.

“Dit was een geweldige ervaring en ik ben erg trots op de jongens die een 1-2 mee naar huis hebben genomen”, legde Mirko Bortolotti uit aan John Hindhaugh van radiolemans.com. “Normaal gesproken bid je in een race dat je motor of versnellingsbak meegaat, maar vandaag bad ik plotseling dat mijn internetprovider het zou volhouden! Maar ik ben heel erg blij. Geweldige race, toffe ervaring en ik wil ook Kenton en Marcin bedanken. Deze race kon niet beter geweest zijn.”

MRS SIM RACING van Jukka Honkavuori, Gosia Rdest en Niclas Laubisch gingen naar huis met het goud in de Porsche 991-klasse. Ook in deze klasse was het een indrukwekkende 1-2-finish van de voormalige winnaar van de 24H SERIES-klasse MRS GT-Racing.  Glenn van Parijs, Ruben Van Buel, Gregory Vranckx en Mathias Detige kwamen als tweede over de streep, het Duitse team was zelfs zo sterk dat beide wagens in de algemene top 10 eindigden. 

“Dit was mijn allereerste sim-race-ervaring”, legt Gosia Rdest uit. “Jukka en Niclas hebben fantastisch werk geleverd. Ik had in het begin wat moeite omdat mijn stuur niet meer werkte en de Porsche is sowieso een lastige auto om in te rijden! Maar het was een geweldige uitdaging en ik heb echt van deze gelegenheid genoten. Ik kijk al uit naar de volgende race! “

NKPP Racing van Bas Koeten Racing met Loek Hartog en Boudewijn Kuster achter het stuur vervolledigde het podium van de laatste klasse.

DUWO by SimRC vierde ook een sensationele ESPORTS 12H MONZA, waarvan het Luxemburgse team zowel de GT4- als de TCR-klasseoverwinningen behaalde. De Porsche Cayman GT4 CS van het team (Marcel Fassbender / Tom Vallenthini / Charlie Collins / Mathias Schoger) had drie ronden voorsprong genomen op zijn naaste rivaal wanneer de finishvlag viel, terwijl de  Audi RS3 LMS van het team (Jürgen Frank / Felix Luding / Diogo C. Pinto), ondanks een aanrijding in de race met Autorama Motorsport van Wolf-Power, ook over de finish kwam met een voorsprong van drie ronden op het TCR-veld.  

Foto’s: Creventic

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!