Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit van Assen, wereldbekend omwille van de jaarlijkse MotoGP, was het kader van twee wedstrijden van 30 minuten met een mooi startveld van diverse Porsche-modellen, gaande van de Porsche 911 GT3 Cyp – Type 992 en 991 – tot de Porsche Cayman GT4 Clubsport. Sportief kwam iedereen weer aan zijn trekken, van de gedreven routinier, over de snelle gentlemen driver tot de jonge wolven die met de autosport kennis maken. 
 
Tijdens de kwalificaties was het tweemaal Alexander Goddijn (Team GP Elite) die op het technische en snelle tracé van Assen aan het langste eind trok. Hij bleef tweemaal Jaxon Verhoeven (Speedlover) voor, terwijl de derde plek tweemaal voor de snelste rijder in de klasse 992 AM was: Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover) voor de eerste race en Michel Arfman (GP Elite) in de tweede afspraak van de dag. Nick Ho toonde zich dan weer tweemaal de beste bij de rijders aan het stuur van een Porsche Cayman GT4 Clubsport.

De eerste van Goddijn

De eerste afspraak, kort na de middag, leverde strijd op alle fronten, met uiteindelijk een nipte zege voor Alexander Goddijn, die het met minder dan een seconde bonus haalde voor Jaxon Verhoeven, die als tweede gestart was. Alexander Goddijn pakte zijn tweede van het seizoen, voor Verhoeven. Niels Troost, Ziad Geris en Koen Munnichs, alle drie in de kleuren van GP Elite, maakten de top vijf volledig. Achter hem leverden Jean-Pierre Verhoeven, Michel Arfman en Robert Sulma strijd in 992 AM, om in die volgorde over de meet te komen. Nick Ho pakte de zege in de klasse GT4, voor Arthur Peters (Schepers Racing Service) en de winnaar in GT4 AM, de Roemeen Bogdan Duma voor Q1 Trackracing.

Porsche Sprint Challenge Benelux 2023 PSCB
Alexander Goddijn

Goddijn voor zijn tweede van het seizoen

In de vooravond stond de tweede en afsluitende race van de tweede meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op het menu en ditmaal kon de poleman het wel afmaken. Alexander Goddijn haalde het na zeventien ronden en de Nederlander won zo meteen voor derde maal, na zijn zege in de openingswedstrijd op Circuit Zandvoort. Jaxon Verhoeven moest genoegen nemen met de tweede positie, een handvol seconden voor de winnaar in de klasse 992 AM, Michel Arfman, die dus ook een zeer goede dag kende. Jurriaan de Back (Hans Weijs) en Ziad Geris maakten de top vijf volledig, terwijl Jean-Pierre Verhoeven en de Belg Kurt Hensen (Speedlover) in de klasse 992 AM mee het podium op mochten. 

Michel Arfman, die in de kleuren van Porsche Centrum Twente een soort thuisrace reed, geeft aan waarom deze Porsche Sprint Challenge Benelux zo aantrekkelijk is:

Porsche Sprint Challenge Benelux 2023 PSCB

“Het is een bijzonder leuke competitie, niet alleen voor de strijd op de piste, maar ook omdat alles op één dag georganiseerd is met dezelfde kwaliteitsstandaarden als voor de andere competities van Porsche. Ik voel met hier 100% thuis en ben blij met de concurrentie in de klasse 992 AM. Ik kan andere Porsche-liefhebbers alleen maar oproepen om ook de stap te zetten en mee aan dit mooie avontuur deel te nemen.”
 
Nick Ho, Arthur Peters en Bogdan Duma waren de mannen op het podium in de klasse GT4, daar waar Bogdan Duma voor een vier op vier zorgde in de klasse GT4 AM. 

De volgende wedstrijd van de Porsche Sprint Challenge Benelux staat geprogrammeerd op donderdag 7 september op Circuit Zolder, net voor de meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux het dezelfde Limburgse tracé.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Mattia Binotto wordt nieuwe leider van Audi’s Formule 1-project

Mattia Binotto wordt de nieuwe leider van Audi's Formule 1-project, dat op 1 augustus begint. Audi bereidt zich voor op zijn intrede in de...

IAME Series Benelux: 5 winnaars openen hun palmares in Genk

Meer dan twee maanden na het raceweekend in Ostricourt gingen de IAME Series Benelux terug van start op het circuit van Karting Genk het...

Frikadelli Racing maakt gastoptreden in de GT World Challenge Europe

Frikadelli Racing zal van 26-28 juli 2024 een gastoptreden maken in de GT World Challenge Europe op de Nürburgring met hun Ferrari 296 GT3,...
error: Content is protected !!