NASCAR GP UK : Fantastisch weekend in Brands Hatch voor Simon Pilate

Fantastisch weekend voor de tweede ronde van het Euronascar kampioenschap op het mythische circuit van Brands Hatch! Het was een erg druk weekend voor Simon Pilate! Aanwezig in beide categorieën zowel de Elite 2 als in de Pro-races. Tijdens de kwalificaties ging het bij momenten er hevig aan toe! Voor de Elite 2-kwalificatie moest onze landgenoot door een lekke band in de tweede ronde naar de pits om de band te verwisselen. Net op dat moment verscheen de regen waardoor Pilate niet voor de pole kon gaan! Voor de eerste PRO-race kwalificeerde hij zich als 15e. Het doel in Pro was om te leren en terwijl de auto heel te houden voor de races in Elite 2.

De eerste race op zaterdag in de Pro-categorie liet hij zich opvallen dankzij enkele knappe inhaalmanoeuvres, vooral op onze andere Belg en teamgenoot Marc Goossens in DF1. Met een 9de plaats van de 21 rijders scoorde hij zijn eerste podium, 3de plaats in de Junior Pro.

Voor de tweede race van de dag, Elite 2 mocht hij vanop de 8ste gridplaats vertrekken. Na een zeer goede start en verschillende inhaalmanoeuvres, waaronder twee aan de buitenkant, werd hij knap vierde op slechts 2 seconden van de nummer drie. De auto was uitzonderlijk goed en maakte 0,5 seconde per ronde goed op de voorliggers. Kort voor het einde zorgde een aantal stuurproblemen ervoor dat Pilate het ritme niet kon aanhouden. Na het podium werd er een tijdstraf opgelegd voor de derde plaats waardoor deze uiteindelijk alsnog naar Simon Pilate ging.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Zondag stond de tweede race in de PRO-categorie op het programma waarin hij een mooi gevecht aanging voor de top 10. Maar in de laatste ronde zorgde een brandstoflek ervoor dat de wedstrijd niet kon uitgereden worden. “Door het hoge tempo van de profs te volgen en de nek aan nek gevechten onder elkaar, heb ik opnieuw veel geleerd dit weekend.”

“De laatste race van het weekend in Elite 2 was mijn belangrijkste doel, want het is in dit kampioenschap dat ik voor de kroon ga! Ik mocht plaatsnemen op de derde gridplaats dankzij mijn tijd in de eerste race. De start verliep niet vlekkeloos, ik werd gedeeltelijk in het gras gedreven door het nummer 17 en verloor zo een plaats.
Een hevige strijd om de tweede plaats kon beginnen. De anderhalve seconde die ik bij de start verloor, maakte ik goed. Ik zat de coureur die de dag ervoor de eerste race won Advait Deodhar op de hielen. Maar met nog 5 ronden te gaan maakte Deodhar een foutje en kon ik in het gat duiken om zo de tweede plaats over te nemen. In mijn #66 DF1 Racing Chevrolet Camaro wist ik mijn beste EuroNASCAR 2-resultaat tot nu toe te behalen. Dit vooral dankzij mijn mecaniciens, de steun van het hele team en de fans! Met 3 podiumplaatsen in één weekend heb ik veel vertrouwen kunnen opbouwen, en ga ik voor de overwinning in Most in augustus,”
aldus Simon Pilate.

(c) NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese

De NASCAR Whelen Euro Series komt weer in actie voor de NASCAR GP Czech Republic op Autodrom Most op 28-29 augustus. De kwalificatie en alle races worden live uitgezonden op de sociale mediaplatforms van EuroNASCAR – YouTube, Facebook, Twitch – en Motorsport.tv.

Foto’s: (c) NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard of Bart Dehaese

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!